Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ 2-1 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ CONTINENTAL CUP ΑΝΤΡΩΝ



«Έσπασαν» καρδιές, αλλά πήραν την πρόκριση Ραντεβού για την τελική φάση του προ-Ολυμπιακού τουρνουά Continental Cup έδωσε από απόψε η Εθνική ομάδα των ανδρών, αφού κατέκτησε θριαμβευτικά την πρωτιά στον όμιλό της για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης. 

Στην Καρδία Θεσσαλονίκης έσπασαν... καρδιές στο «golden match», όπου οι Γιώργος Κοτσιλιάνος / Νίκος Ζουπάνης κέρδισαν τους Ελβετούς Γκαμπατούλερ / Γκέρσον με 2-1 σετ (21-15, 18-21, 15-12), με συνέπεια η Ελλάδα να φτάσει σε άθροισμα 2-1 νίκες κόντρα στην Ελβετία.

Στο 1ο σετ του «golden match», το ελληνικό δίδυμο ξέφυγε με 16-11 και «καθάρισε» άνετα (21-15), αλλά στο ξεκίνημα του 2ου σετ ήρθε ένα απρόοπτο, που απείλησε να αλλάξει τις ισορροπίες: Με το σκορ στο 4-4 υπήρξε μια ολιγόλεπτη διακοπή, αφού ο Ζουπάνης τραυματίστηκε στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού και χρειάστηκε να του τοποθετηθεί επίδεσμος για να συνεχίσει. Μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, οι Ελβετοί ανασυγκροτήθηκαν, προηγήθηκαν 11-8 με σερί 3-0 και έφτασαν τελικά στην ισοφάριση (18-21).

Στο τάι μπρέικ, όμως, οι Κότσι / Ζούπα απλώς δεν γινόταν να χάσουν: Παίζοντας με ψυχή αλλά και με μυαλό, δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να πάρουν κεφάλι σε καμία στιγμή και φάνηκαν ισχυρότεροι στο φινάλε, γράφοντας το τελικό 15-12 με καταπληκτική άμυνα του Κοτσιλιάνου και εξίσου εντυπωσιακή επίθεση του Ζουπάνη.

Μαζί με την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Γ' Όμιλο, ήρθε και η απευθείας πρόκριση για την τελική φάση του ερχόμενου Ιουνίου, χωρίς η ελληνική ομάδα να χρειαστεί να αγωνιστεί την Κυριακή.

Αντίθετα, η Ελβετία θα χρειαστεί να διεκδικήσει πλέον τη 2η προνομιούχο θέση του ομίλου, αύριο το μεσημέρι (15:00), απέναντι στη νικήτρια ομάδα του πρωινού κυριακάτικου ζευγαριού Αγγλία - Ουκρανία.

Ο Γιώργος Κοτσιλιάνος δήλωσε στο volleyball.gr : «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας και για την πρόκριση, που ήρθε μ' αυτό τον τρόπο με την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Παίξαμε συνολικά καλά όλη τη μέρα και στα δύο παιχνίδια με την Ελβετία προσφέραμε όμορφο θέαμα. Ελπίζω να το ευχαριστήθηκε ο κόσμος, η παρουσία του οποίου έπαιξε σίγουρα καθοριστικό ρόλο.

Το μικροπρόβλημα του Νίκου στο 2ο σετ του 'golden match' δεν μας επηρέασε ως τραυματισμός, αλλά κυρίως μας αποσυντόνισε, λόγω της διακοπής του αγώνα σ' ένα σημείο στο οποίο είχαμε πολύ καλό ρυθμό. Μετά προέκυψε ένα μικρό κενό, που δυσκολευτήκαμε να το καλύψουμε. Βρήκαμε όμως καθαρό μυαλό στο τάι μπρέικ, δουλέψαμε πολύ στο τεχνικό κομμάτι και ήρθε το επιθυμητικό αποτέλεσμα.

Από εδώ και πέρα, θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Υπολείπονται κάποια τουρνουά ακόμα για φέτος, μέχρι να ενταχθούμε στην ΑΕΚ και στο πρωτάθλημα βόλεϊ σάλας. Αφού οι ελπίδες μας για Ολυμπιακή πρόκριση περνούν μέσα από το Continental Cup, θα είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Αυτό προϋποθέτει κάποια πράγματα και είναι βασικό για μας να έχουμε την απαραίτητη υποστήριξη. Έχουμε διανύσει μια πορεία με πάρα πολλές δυσκολίες και οποιαδήποτε βοήθεια είναι πολύ σημαντική και προωθητική για την εξέλιξη της ομάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...