Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Πόπη Κουτσούκου (Προπονήτρια ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ): «Αυτά τα κορίτσια αξίζουν την πρόκριση»


gustwygoza55d99782358af

Η προπονήτρια του ΔΑΣ Δραπετσώνας μιλάει στο OSN για τη μεγάλη μάχη του ανσάμπλ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Στουτγάρδη.

Πέρσι, η Πόπη Κουτσούκου είχε γίνει ένα στις εξέδρες του «Ιzmir Halkapinar Sports Hall» μαζί με όλους τους Έλληνες που ταξίδεψαν για να στηρίξουν την προσπάθεια της ελληνικής αποστολής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σμύρνης.

Φέτος, δυστυχώς δεν τα κατάφερε. «Μου στοίχισε που δεν μπόρεσα να ακολουθήσω φέτος», θα πει στο OSN. Η Πόπη Κουτσούκου μόνο τυχαία δεν είναι στο χώρο της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής.

Η ίδια είναι πρώην αθλήτρια και μέλος της εθνικής ομάδας ανσάμπλ με μια 6η θέση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νενανίδων (ομαδικό), με ένα χρυσό μετάλλιο σε βαλκανικούς αγώνες και άλλες πολλές διακρίσεις, ενώ ως προπονήτρια έχει γαλουχήσει αμέτρητες πρωταθλήτριες.
Ένας από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για να μας δώσει τις δικές της εκτιμήσεις για τον πιο κρίσιμο αγώνα της χρονιάς ή και της 4ετίας για τα κορίτσια του ανσάμπλ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συζήτηση ξεκίνησε με το ατομικό και τα κορίτσια Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη, με την Πόπη Κουτσούκου να προβλέπει τον θρίαμβο της Φίλιου.
«Θέλω να πιστεύω ότι η Φίλιου δεν θα έχει πρόβλημα και θα περάσει από τώρα», δήλωσε και η Φίλιου χθες βράδυ απλά την επιβεβαίωσε…
Πάμε στα σημερινά και στο ανσάμπλ. Αναστενάζει και ελπίζει… «Γεγονός είναι ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Το άγχος αλλά και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Το θέμα είναι ότι όποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη θα έχει και το πάνω χέρι. Μπορεί να ακούγεται απλό, όμως πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο».
Η έμπειρη προπονήτρια έκανε λόγο και για τον κώδικα τον οποίον βλέπει ορθώς αυστηρό. «Ναι, η αλήθεια είναι ότι ο κώδικας είναι αυστηρός, όμως τα προγράμματα έχουν γίνει πλέον πιο ενδιαφέροντα, αλλά και πιο χορευτικά. Σαφώς έχει πολλές δυσκολίες αν όμως μια ομάδα βγάλει σωστά τα προγράμματά της τότε είναι δεδομένο ότι θα κερδίσει κριτές και κοινό».
Η προπονήτρια του ΔΑΣ Δραπετσώνας μίλησε και έναν σημαντικό παράγοντα που θα παίξει σημαντικό ρόλο στον σημερινό αγώνα την ψυχολογία. «Το συγκεκριμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι μια ιδιαίτερη διοργάνωση, ελέω του ολυμπιακού εισιτηρίου. Όπως είπα και στην αρχή το άγχος είναι μεγάλο. Όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στην ψυχολογία. Όποια ομάδα καταφέρει να κρατηθεί και βγάλει ηρεμία στα ταπί θα έχει και τον πρώτο λόγο».
Όσο αφορά τις προβλέψεις η Πόπη Κουτσούκου ξεχώρισε τρεις ομάδες και από εκεί και πέρα χαμός… «Θεωρώ ότι Ρωσία, Ιταλία και Λευκορωσία είναι οι τρεις ομάδες φαβορί για βάθρο. Από εκεί και πέρα Ουκρανία, Ισραήλ, Ισπανία, Κίνα, Ιαπωνία, Βουλγαρία, Ελλάδα ακόμα και Γερμανία θα δώσουν μια μεγάλη μάχη.
Θέλω να πιστεύω ότι θα βγάλουμε και τα δύο προγράμματα χωρίς λάθη. Χρειαζόμαστε δύο καθαρά προγράμματα για να μπορέσουμε να ελπίζουμε στην πρόκριση.
Εγώ από την πλευρά μου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Αυτά τα κορίτσια αξίζουν την πρόκριση. Έχουν περάσει πολλά. Οι συνθήκες, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πολύ δύσκολες και μια πρόκριση θα είναι η επιβράβευση για κάθε μία από αυτές για όσες θυσίες έχουν κάνει μέχρι τώρα».
othersportsnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...