Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΤΟΥ 2015


Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος
Ο ΠΣΑΤ βράβευσε, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, τους κορυφαίους αθλητές του 2015. Στους άνδρες, νικητής αναδείχθηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας και στις γυναίκες η Νικόλ Κυριακοπούλου. Το βραβείο της καλύτερης ομάδας της χρονιάς παρέλαβε η Εθνική Ομάδα πόλο των ανδρών.
petrounias-psat
Ο χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, δήλωσε: “Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τη Stoiximan.gr, τον προπονητή μου, τον γιατρό της ομοσπονδίας, την ΕΓΟ, την Πολιτεία και όλους τους ανθρώπους που με αγαπάνε για τη συμβολή τους”.
kyriakopoulou-psat
Η τρίτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου και κάτοχος του Diamond League, στο επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, τόνισε: “Ο δρόμος προς την κορυφή δεν είναι ποτέ στρωμένος με λουλούδια. Όταν φτάσεις, κοιτάς πίσω και λες πως το κάθε βήμα άξιζε τελικά. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ ξανά με μεγαλύτερες επιτυχίες. Είμαι σίγουρη πως θα πετύχω ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γιατί όχι;”.
Ο Χρήστος Αφρουδάκης, ένας εκ των υδατοσφαιριστών που κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, σημείωσε: “Ευχαριστούμε για την τιμή. Είναι τεράστια αυτή η βραδιά για το πόλο. Μια ομάδα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, που είναι ένας πολύ δύσκολος στόχος. Ήρθε μετά από ένα συνδυασμό πολλών πραγμάτων και ανάμεσα σε πολλές δυσκολίες. Είναι δύσκολες εποχές, ιδιαίτερα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα δώσουμε το 100% στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ακολουθεί. Για να ξαναφέρουμε νέες διακρίσεις για το άθλημα και για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας, θα πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και πολλές επιτυχίες στους Έλληνες αθλητές στην ολυμπιακή χρονιά που ακολουθεί”.
Οι νικητές στις υπόλοιπες κατηγορίες:
  • Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς: Δημήτρης Ράφτης, προπονητής των Λευτέρη Πετρούνια και Βλάση Μάρα.
  • Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία: Δήμητρη Κοροκίδα (στίβος).
  • Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία:Μανώλης Στεφανουδάκης (στίβος).
  • Κορυφαία ομάδα με αναπηρία: Ζευγάρια BC3 (μπότσια).
Στην εκδήλωση, τέλος, τιμήθηκαν τόσο ο Δημήτρης Διαμαντίδης όσο κι ο Βασίλης Σπανούλης για την προσφορά τους στον αθλητισμό. Το “παρών” έδωσε κι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής
we24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...