Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Η 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΤΡΩΝ - ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ Θ. ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ Α1

 
 Μετά από δύο χρόνια απουσίας του από την Α1 ο Ηρακλής επιστρέφει στην Α1 βόλεϊ ανδρών και μαζί με την Παναχαϊκή ήταν οι δύο ομάδες που κέρδισαν την άνοδο τους.

Νίκησε και ανέβηκε με τη βοήθεια της Παναχαϊκής


Ο Ηρακλής πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στο ειδικό τουρνουά ανόδου της Α2 Ανδρών καθώς επικράτησε με 3-0 των Χανίων και σε συνδυασμό με τη νίκη της Παναχαϊκής σφράγισε την άνοδο στην Α1.

Η ομάδα του Χρήστου Πάτρα ήταν ανώτερη σε όλους τους τομείς και πήρε γρήγορα προβάδισμα και στα τρία σετ ενώ τα Χανιά για δεύτερη μέρα παρουσίασαν άσχημη εικόνα, με πρόβλημα στην υποδοχή και στο μπλοκ.

Ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο σετ και ξέφυγε μετά το 9-6 με πίεση από το σερβίς για να γίνει το σκορ 23-12. Τα Χανιά πήραν στροφές στο 24-13 και με επιθέσεις, μπλοκ και λάθη του Ηρακλή πλησίασαν 24-17 αλλά με λάθος του Πουλή ο Ηρακλής έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ είχαμε παρόμοια εικόνα με την ομάδα του Πάτρα να ξεφεύγει μετά το 10-7. Ο Παλέντζας που ήταν και σήμερα ο καλύτερος παίκτης του Ηρακλή έφερε την ομάδα του μπροστά 22-14 για να γίνει εύκολα το 2-0.

Στο τελευταίο σετ τα Χανιά μπήκαν καλύτερα και πίεσαν τον Ηρακλή ως το 9-8, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά ο Γηραιός πάτησε γκάζι ξέφυγε με 17-12 για να φτάσουμε στο. Τα Χανιά έκαναν μια ύστατη προσπάθεια να πλησιάσουν και με συνεχόμενες κόντρα επιθέσεις έφτασαν στο 24-23, όμως ο Παλέντζας έδωσε τέλος στην αγωνία χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

ΣΦΠ Χανίων - Ηρακλής 0-3

Τα σετ: 17-25, 18-25, 23-25

Σ.Φ.Π. Χανίων (Μπουτσουρής) : Ψάρρας, Δεληπρίμης, Φίνος, Παπαδημητρίου, Πουλής, Κουτρουμπάκης,Χαραλαμπίδης (λ), / Καπίρης, Μιχελάκης, Κατσαούνης, Καλογεράκης

Ηρακλής Θεσσαλονίκης (Πάτρας): Τσολάκος, Κολτσιάκης, Παλέντζας, Μποζίδης, Στεφανίδης, Γάτσης,  Τσιράκης (λ), / Hλίας, Μούχλιας, Κατσιαφλάκας

Νίκησε και ανέβηκε η Παναχαϊκή


Μετά τον Ηρακλή και η Παναχαϊκή έκανε το 2χ2 στο ειδικό τουρνουά ανόδου της Α2 Ανδρών, καθώς κέρδισε με 3-0 τον Πανερυθραϊκό.

Μ’ αυτό το αποτέλεσμα κυανόλευκοι και Αχαιοί είναι από σήμερα στην Α1 Ανδρών και απλά τα αυριανά παιχνίδια θα διαμορφώσουν την τελική κατάταξη και θα αναδείξουν τον πρωταθλητή της κατηγορίας.

Η Παναχαϊκή είχε σε μεγάλη μέρα τους Ντονά και Νίκο Ρουμελιώτη, ενώ στον αντίποδα η απουσία του βασικού λίμπερο του Πανερυθραϊκού, Γιάννη Αχιλλεόπουλου λόγω αμυγδαλίτιδας στοίχησε πάρα πολύ στην ομάδα της Νέας Ερυθραίας που παρουσιάστηκε εντελώς διαφορετική σε σχέση με το παιχνίδι ενάντια στον Ηρακλή στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Η Παναχαϊκή με πίεση στο μπλοκ και στο σερβίς (5 άσοι για τους Αχαιούς σε όλο τον αγώνα) είχε από την αρχή του αγώνα ένα σημαντικό προβάδισμα με τον Πανερυθραϊκό να μειώνει σε 21-23 αλλά ο Ρουμελιώτης καθάρισε το σετ 22-25 υπέρ της ομάδας του.

Στο δεύτερο σετ ο Πανερυθραϊκός προηγήθηκε με 4-1, αλλά μετά το τάιμ άουτ του Λυκούδη η Παναχαϊκή προσπέρασε με 7-10 και στη συνέχεια η διαφορά μεγάλωσε, ενώ στο τρίτο σετ οι Αχαιοί από νωρίς πήραν μια σημαντική διαφορά και πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη που τους έφερε στη μεγάλη κατηγορία.

Πανερυθραϊκός - Παναχαϊκή 0-3

Τα σετ: 22-25, 18-25, 14-25

Πανερυθραϊκός (Λάιος): Κρέτσης, Κούνας, Παπακυριάκου, Λυκούρεσης, Μπαρούτας (λ), Κωστόπουλος Β., Μανιόπουλος / Κωστόπουλος Γ., Ρεζκ

Παναχαϊκή (Λυκούδης): Λιβαθηνός, Νίκος Ρουμελιώτης, Ντονάς, Μαυραγάνης, Βλαχοστάθης, Βασιλάκος, Ρουμελιώτης Μένιος (λ)


Κυριακή 5 Απριλίου

15.00, Παναχαϊκή Πετοσφαίριση – ΓΣ Ηρακλής

17.30, ΣΦΠ Χανίων – ΑΣ Πανερυθραϊκός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


1. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (06-00) 06

2. ΗΡΑΚΛΗΣ (06-02) 05
-------------------------------------------

3. ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ (02-06) 01

4. ΧΑΝΙΑ (00-06) 00
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...