Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 
 Ο Ολυμπιακός είναι Πρωταθλητής Ευρώπης. Η ομαδάρα του Χάρη Παυλίδη νίκησε 10-9 την υπερδύναμη Σαμπαντέλ και κατέκτησε την Euroleague του πόλο γυναικών. Δεύτερη σερί ευρωπαϊκή Κούπα για τις "ερυθρόλευκες".
 ι και αν ήταν αουτσάιντερ. Τι και αν απέναντι ήταν η υπερδύναμη Σαμπαντέλ. Τι και αν η προϊστορία δεν άφηνε πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη βούτηξαν στην πισίνα για να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να σηκώσουν το βαρύτιμο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Το τελικό 10-9 επί της ισπανικής ομάδας που είχε να χάσει τρία χρόνια, τις έφερε στην κορυφή της Ευρώπης και αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ευρωπαϊκή Κούπα μετά το περσινό LEN Trophy.

Θυμηθείτε το Live του μεγάλου τελικού στο Παπαστράτειο

Εκπληκτική εμφάνιση απ' όλες, κατάθεση ψυχής από την κάθε "ερυθρόλευκη γοργόνα", μαεστρικό κοουτσάρισμα από τον πρωτομάστορα της επιτυχίας, Χάρη Παυλίδη και με τον κόσμο του Ολυμπιακού να δημιουργεί μοναδική ατμόσφαιρα στο Παπαστράτειο, ήρθε η νίκη και το "στρογγυλοκάθισμα" στο "Έβερεστ" του γυναικείου ευρωπαϊκού πόλο.

Η Σαμπαντέλ μπήκε καλύτερα στο ματς, έδειξε ότι ήθελε όσο τίποτα έναν ακόμη τίτλο, όμως οι γηπεδούχες είχαν άλλες διαθέσεις. Το 4-1 υπέρ των Ισπανίδων ανατράπηκε γρήγορα και όλα πήραν τον δρόμο τους. Η ελληνική υδατοσφαίριση και ο Ολυμπιακός ζουν μοναδικές στιγμές για μια ακόμη χρονιά.
Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε πολύ καλά τον αγώνα κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το ξεκίνημα, όμως δεν πτοήθηκε και με "όπλο" την άμυνά του ξεκίνησε την αντεπίθεση. Η Διαμαντοπούλου έκανε σούπερ επεμβάσεις, η Σάουθερν και η Μανωλιουδάκη "πυροβολούσαν" μπροστά και η Κούπα δεν μπορούσε να χαθεί.

Με τέσσερα αναπάντητα γκολ (μετά το 4-1 της Σαμπαντέλ), έγινε το 5-4 για την ομάδα του Πειραιά, ο κόσμος παραληρούσε στις εξέδρες και η Σαμπαντέλ τα είχε χαμένα. Οι "ερυθρόλευκες" προηγήθηκαν και 8-6 στο τρίτο οκτάλεπτο, οι Ισπανίδες απάντησαν με ένα 3-0 και πέρασαν μπροστά, όμως ο Ολυμπιακός ήθελε να μπει την τελευταία λέξη με τη μεγάλη αρχηγό, Φιλιώ Μανωλιουδάκη. Με δυο δικά της γκολ έγινε το 10-9, σκορ που έμεινε ως το τέλος και η κορυφή της Ευρώπης βάφτηκε "ερυθρόλευκη".

Οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 3-5, 2-2
Σαμπαντέλ: Εσπάρ 2, Τζούντιθ 3, Γκαρσία 1, Μοράλες 1, Παρέχα 2.
Ολυμπιακός: Σάουθερν 4, Μανωλιουδάκη 3, Μ. Πλευρίτου 1, Μπιανκόνι 1, Αβραμίδου 1.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...