Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

FIG WORLD CUP 2015: Από το Πέζαρο ξεκινάει η σεζόν για το ανσάμπλ - Μαζί τους και η Ζωή Κοντογιάννη του ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου και Ερατώ Θεοπίστου ρίχνονται στη μάχη της 4ης σειράς του παγκοσμίου κυπέλλου στο Πέζαρο με τη συμμετοχή 21 χωρών...Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν στο ατομικό η Βαρβάρα Φίλιου και η Κορίνα Αλευρογιάννη...Τι δήλωσαν στο OSN η ομοσπονδιακή προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου, αλλά και οι Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα και Ζωή Κοντογιάννη

Νέα ομάδα, νέα προγράμματα, νέα όργανα, συγκεκριμένοι στόχοι. Από το Πέζαρο θα ξεκινήσει και φέτος το ταξίδι της εθνικής μας ομάδας στο ανσάμπλ για τη φετινή σεζόν. Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα και Ζωή Κοντογιάννη γίνονται ένα με τις Μιχαέλα Μεταλλίδου και Ερατώ Θεοπίστου με στόχο ένα καλό ξεκίνημα σε μια άκρως απαιτητική χρονιά.
Μαζί τους θα πετάξει για την ιταλική πόλη και η αποστολή του ατομικού Βαρβάρα Φίλιου και Κορίνα Αλευρογιάννη με την προπονήτρια Ιρίνα Ιλίεβα που επιστρέφει στα ταπί, καθώς ήταν η πρώτη προπονήτρια του ατομικού από τις αρχές τις δεκαετίας του ’80. Στην αποστολή θα βρεθούν η φυσιοθεραπεύτρια Μαριλένα Γιώτη, αλλά και η διεθνής κριτής Έφη Πανταζοπούλου.
Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς σαν ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα κι αυτό γιατί τα κορίτσια θα βρουν μπροστά τους 21 χώρες όπως Κίνα, Ρωσία, Λευκορωσία, Ιταλία και Ιαπωνία γεγονός που κάνει το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο.
Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Τζένη Παπαδοπούλου μίλησε στο OSN, λίγο πριν από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής. «Ουσιαστικά ξεκινάμε μια καινούρια σεζόν, μετά από τις παρουσιάσεις που κάναμε στο «Αφροδίτη καπ», αλλά και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τα προγράμματα είναι καινούρια, όπως και τα όργανα, τα οποία πλέον περιλαμβάνουν 5 κορδέλες και 6 κορύνες/2 στεφάνια.
Σαφώς ο πήχης έχει ανέβει και οι απαιτήσεις είναι περισσότερες, καθώς μπαίνουμε σε μια προολυμπιακή χρονιά με αποκορύφωμα το τουρνουά του Σεπτεμβρίου, ενώ μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας και τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού. Εξάλλου όλες οι χώρες έχουν τον ίδιο στόχο και θέλουν να παρουσιαστούν όσο πιο έτοιμες γίνεται», όσο για τις δύο νέες προσθήκες τις Μιχαέλα Μεταλλίδου και Ερατώ Θεοπίστου η Τζένη Παπαδοπούλου τόνισε: «Θεωρώ ότι τα κορίτσια έχουν ενσωματωθεί για τα καλά και έχουν «δέσει» με τις παλαιότερες. Υπάρχει συντονισμός στα προγράμματα, αλλά και πολύ καλό κλίμα μεταξύ τους».
Ωστόσο, αυτή τη φορά η εθνική ομάδα θα έχει και έναν πολύ σημαντικό «σύμμαχο», όπως δήλωσε η ομοσπονδιακή μας προπονήτρια. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Τράπεζα Πειραιώς η οποία φέτος θα είναι δίπλα μας. Είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια για εμάς καθώς μπορούμε να έχουμε τις παροχές που χρειαζόμαστε για την προετοιμασία μας έτσι ώστε να συγκεντρωθούμε αποκλειστικά στις προπονήσεις μας. Τους ευχαριστούμε πολύ».

Σταυρούλα Σαμαρά: «Να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο»

Από τις παλαιότερες αθλήτριες στην ομάδα, η Σταυρούλα Σαμαρά μίλησε στο OSN για το Πέζαρο, αλλά και για τη δύσκολη χρονιά που έρχεται. «Σίγουρα υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις φέτος. Τα καινούρια προγράμματα, αλλά και τα όργανα δεν είναι μόνο για εμάς κάτι καινούριο, αλλά και για όλες τις χώρες. Επομένως αυτό που απομένει είναι να δούμε ποια χώρα έχει δουλέψει περισσότερο σε αυτά. Ο αγώνας του Πέζαρο είναι πάντα δυνατός κάτι που φαίνεται και από τις συμμετοχές. Πηγαίνουν πάντα οι καλύτερες χώρες και είναι αρκετά ανταγωνιστικός. Εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, αλλά και τη δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

Ελένη Δόικα: «Κοιτάμε ξεχωριστά τον κάθε αγώνα»

Για το πολύ καλό «δέσιμο» της ομάδας μίλησε η Ελένη Δόικα, αμέσως μετά την αποψινή προπόνηση. «Θεωρώ ότι υπάρχει ένα αρκετά καλό «δέσιμο» με τα νέα κορίτσια. Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή δουλειά καθώς η χρονιά φέτος είναι αρκετά απαιτητική. Σίγουρα οι στόχοι είναι πολλοί και υπάρχει κάποιο είδος πίεσης, όμως πάμε βήμα-βήμα και κοιτάμε ξεχωριστά τον κάθε αγώνα».

Ζωή Κοντογιάννη: «Απαιτητική χρονιά»

Στο OSN μίλησε και η Ζωή Κοντογιάννη, που όπως και η Δόικα έκανε λόγο για το καλό κλίμα, αλλά και το «δέσιμο» των κοριτσιών. «Υπάρχει ενθουσιασμός από όλες μας. Είναι ο πρώτος μας ουσιαστικά αγώνας και το μέλημά μας είναι να δείξουμε την πολύ καλή δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Κάθε αγώνας μας είναι ένας στόχος για εμάς για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας τη φετινή χρονιά η οποία είναι αρκετά απαιτητική. Θεωρώ ότι στο Πέζαρο, θα μπορέσουμε να δείξουμε στους κριτές δύο πολύ καλά προγράμματα και θα κάνουμε μια καλή αρχή».

Το πρόγραμμα:

Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου
16:45 – 20:50: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Στεφάνι και Μπάλα
21:30 – 22:50: Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): 5 Κορδέλες
Μ. Σάββατο 11 Απριλίου
15:10 – 16:40: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Κορύνες και Κορδέλα – Γ’ γκρουπ
16:50 – 18:15: Ανσάμπλ (Γενικός αγώνας): 6 Κορύνες / 2 Στεφάνια
19:30 – 22:40: Ατομικό (Γενικός αγώνας): Κορύνες και Κορδέλα – Α’ και Β’ γκρουπ
Κυριακή του Πάσχα 12 Απριλίου
14:15 – 14:50: Ανσάμπλ (Τελικοί οργάνων): 5 Κορδέλες
15:00 – 15:40: Ατομικό (Τελικοί οργάνων): Στεφάνι και Μπάλα
15:55 – 16:30: Ανσάμπλ (Τελικοί οργάνων): 6 Κορύνες / 2 Στεφάνια
16:40 – 17:20: Ατομικό (Τελικοί οργάνων): Κορύνες και Κορδέλα
othersportsnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...