Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Μαχαίρι 15εκ. Ευρώ της ΓΓΑ στον ελληνικό αθλητισμό

Μαχαίρι 15εκ. Ευρώ της ΓΓΑ στον ελληνικό αθλητισμό

 
 Mειωμένες κατά 15,09 εκ Ευρώ σε σχέση με το 2014 θα είναι οι δαπάνες για τον ελληνικό αθλητισμό. Συνολικά φέτος οι αθλητικές ομοσπονδίες και οι διοικήσεις των σταδίων θα μοιραστούν 46.952.000 ευρώ. Παράλληλα ανακοινώθηκε οικονομική ενίσχυση ύψους 200.000 ευρώ του εθνικού συμβουλίου καταπολέμησης του ντόπινγκ, ενώ θα δοθούν επιπλέον χρήματα για τη λειτουργία του εργαστηρίου ντόπινγκ στο ΟΑΚΑ και του κέντρου αθλητικών ερευνών. 
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι όλοι οι εποπτευόμενοι και επιχορηγούμενοι φορείς, Εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες, διοικήσεις Εθνικών Σταδίων κλπ έχουν ενημερωθεί επίσημα από την 27η Μαρτίου για το ύψος της τακτικής ετήσιας επιχορήγησης του 2015, οι οποίες έχουν υπογραφεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού από την 17η Μαρτίου 2015.

Δυστυχώς, η αθλητική ηγεσία ήταν αναγκασμένη να κινηθεί στο πλαίσιο του προϋπολογισμού που ήδη είχε διαμορφωθεί και ψηφισθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Συνολικά ο προϋπολογισμός για τον αθλητισμό που κληρονόμησε η νέα αθλητική ηγεσία είναι κατά 15,09 εκατ. ευρώ μειωμένος σε σχέση με το 2014.

Ειδικότερα όσον αφορά στον κωδικό των Μεταβιβαστικών Πληρωμών, από τον οποίο χρηματοδοτούνται Ομοσπονδίες και Στάδια, υποχρεωθήκαμε να περιορισθούμε στο συνολικό ποσό των 46.952.000 ευρώ, το οποίο είναι μειωμένο κατά 12,35 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2014.

Παρόλα αυτά, με αντικειμενικά και αναπτυξιακά κριτήρια κατανείμαμε την ετήσια επιχορήγηση στις Εθνικές ομοσπονδίες αυξάνοντάς την, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, σε σχέση με την πρώτη διαμόρφωση του 2014, με την υπόδειξη προς τους αποδέκτες ότι κατά προτεραιότητα θα εξοφλούνται οι μισθοδοσίες και οι ασφαλιστικές εισφορές. Από αυτήν η πρώτη δόση αφορά το 40% του συνόλου.

Αυξημένη επίσης είναι η χρηματοδότηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων λόγω των ιδιαίτερα εκρηκτικών αναγκών συντήρησης κι επισκευών, που συνοδεύτηκε με την δέσμευση ποσού της τάξης των 3000 ευρώ για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού για τα ιατρεία των γηπέδων. Ειδικότερα το ΟΑΚΑ επιχορηγείται με επιπλέον ποσά τα οποία δεσμεύονται για το Εργαστήριο Ντόπινγκ και το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών.

Επιπλέον, επανήλθε η πίστωση των 2,6 εκατ. ευρώ για τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, τα οποία παραλάβαμε περικομμένα κατά 50%.

Για δε το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ ζητήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η επιπλέον ενίσχυσή του λόγω της προολυμπιακής περιόδου και η διαμόρφωση του ετήσιου προϋπολογισμού του από 50 σε 200 χιλ ευρώ.

Η Γενική γραμματεία Αθλητισμού ήδη, με βάση τη δυνατότητα που παρέχουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει και δεύτερη αυξητική αναμόρφωση του προϋπολογισμού για τον αθλητισμό, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις επείγουσες ανάγκες των φορέων του και να κυμανθεί τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα.

Παράλληλα γίνεται αναμόρφωση και εξορθολογισμός του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για αθλητικά έργα, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις περιφερειακές ανάγκες της χώρας συνολικά». 
Για την ΕΟΠΕ, εγκρίθηκε επιχορήγηση για το 2015, ποσό 1.240.000,00 €.
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...