Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΠΑΟΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-0 ΣΤΟΝ 3ο ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ Α1 ΑΝΤΡΩΝ - Ο ΠΑΟΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
 Ο ΠΑΟΚ με εξαιρετικούς τους Γκόμες και Κουρνέτα επικράτησε με 3-0 σετ επί του Ολυμπιακού και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το πρωτάθλημα στην Α1 βόλεϊ ανδρών μπροστά σε 10.000 φιλάθλους του.
 
Η ιστορία του ελληνικού βόλεϊ έχει ακόμα έναν πρωταθλητή. Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το πρωτάθλημα επικρατώντας με 3-0 σετ επί του Ολυμπιακού στον τρίτο τελικό μπροστά σε 10.000 φιλάθλους του.
Έτσι, μετά το Κύπελλο ο "δικέφαλος του Βορρά" κατέκτησε και το Πρωτάθλημα κάνοντας το νταμπλ κάτι που κάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε οποιοδήποτε άθλημα.
Με τους Γκόμες, Κουρνέτα και Σαφράνοβιτς να κάνουν ένα εξαιρετικό παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έφτασε στην νίκη που του έδωσε το πρωτάθλημα. Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό ο οποίος προσπάθησε μόνο στο τρίτο σετ, με τον Δημήτρη Καζάζη να δοκιμάζει και πάλι τα πάντα.
Το ματς:
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τη γνωστή του σύνθεση το ματς, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και για τον Ολυμπιακό. Ο Δημήτρης Καζάζης άρχισε με τον Μαρούλη στην πάσα στη θέση του Προύσαλη, ενώ το δίδυμο ακραίων ήταν οι Κοκκινάκης και Ντιάτσκοφ.
Οι γηπεδούχοι με τους 10.000 φιλάθλους στο πλευρό τους μπήκαν από την αρχή μπροστά στο σκορ και έδειξαν ότι ήθελαν να "καθαρίσουν" το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός με τον Τακουρίδη να βοηθά σημαντικά στο μπλοκ κατάφερε και μείωσε στους δύο 9-7.
Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους ερυθρόλευκους. Ο ΠΑΟΚ με το μπλοκ του να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένη μηχανή και τους Γκόμες και Χιμένες να έχουν πάρει το όπλο τους οι γηπεδούχοι τελείωσαν το πρώτο σετ με συνοπτικές διαδικασίες (25-16).
Με τον ρυθμό που είχε βγει στο πρώτο σετ συνέχισε και στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ. Από την άλλη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ακραίους τους Χριστοφιδέλη και Κοκκινάκη, με τον Τζελάτι διαγώνιο και τον Προύσαλη στην πάσα. Η διαφορά όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε φτάνοντας τους οκτώ πόντους (15-7).
Με όπλο το σερβίς ο Ολυμπιακός κατάφερε να ψαλιδίσει τη διαφορά μειώνοντας μέχρι τους τέσσερις (19-15), αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Χιμένες από τη θέση του σερβίς πήρε έναν άσο, χάλασε την υποδοχή του Ολυμπιακού οδηγώντας τον Τζελάτι πάνω στο μπλοκ του Σαφράνοβιτς και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 2-0 (25-19).
Στο τρίτο σετ είχαμε ντέρμπι με τον Δημήτρη Καζάζη να παίζει όλα του τα χαρτιά. Με τους Χριστοφιδέλη και Κοκκινάκη στα άκρα, τον Ντιάτσκοφ στη διαγώνιο και τον Κόιστρα να μπαίνει κατά τη διάρκεια του σετ στη θέση του κεντρικού, ο προπονητής του Ολυμπιακού τα δοκίμασε πραγματικά όλα.
Αυτό είχε αποτέλεσμα και στην εικόνα των ερυθρόλευκων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι έμειναν κοντά στο σκορ, πέρασαν μπροστά και διαμαρτύρονται για τη φάση που το σκορ έγινε 18-18. Ο Προύσαλης πρόλαβε να βγάλει την άμυνα, ο διαιτητής δεν το είδε και έτσι ο πόντος πήγε στον ΠΑΟΚ.
Στη συνέχεια μίλησε και πάλι η κλάση του Γκόμες. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 20-22 και ο διαγώνιος από τη Βενεζουέλα χάλασε την υποδοχή για να περάσει και πάλι μπροστά ο ΠΑΟΚ με 23-22. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 23-23 με πρώτο χρόνο του Τακουρίδη, αλλά πρώτα ο Σαφράνοβιτς και μετά ο Κουρνέτας με μπλοκ στον Χριστοφιδέλη τελείωσαν τον τελικό.

Ο αριθμός: Όταν είσαι καλύτερος μόνο στους άσους δεν μπορείς να διεκδικήσεις πολλά από έναν αγώνα. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε σε ένα ακόμα αγώνα επί του Ολυμπιακού και πήρε δίκαια το πρωτάθλημα.
Το κλειδί: Αν ξεχωρίζαμε έναν από τους δύο θα ήταν άδικο. Γκόμες και Κουρνέτας έκαναν ακόμα ένα μαγικό παιχνίδι. Από τη μία ο διαγώνιος από τη Βενεζουέλα βοήθησε σε όλους τους τομείς και από την άλλη ο 39χρονος πασαδόρος διαχειρίστηκε άψογα την ομάδα του.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-0
Τα σετ: 25-16, 25-19, 25-23
ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Χιμένες 16 (13/21 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 71% υπ -57% άριστες), Παντακίδης 8 (2/3 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Κουρνέτας 2 (μπλοκ), Γκόμεζ 17 (13/25 επ, 4 μπλοκ), Ρανγκέλ 4 (2/6 επ, 2 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 10 (7/10 επ, 3 μπλοκ, 65% υπ, 50% άριστες) / Γκαράς (λ, 47% υπ - 41% άριστες), Ντίνας, Εφραιμίδης, Καρασαββίδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης): Μαρούλης, Γιούρισιτς 6 (3/5 επ, 3 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 6 (5/19 επ, 1 μπλοκ, 55% υπ -36% άριστες), Κοκκινάκης 4 (3/15 επ, 1 άσσος, 57% υπ -39% άριστες), Κόιστρα 3 (2/8 επ, 1 άσσος), Τακουρίδης 7 (2/4 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ)/ Στεφάνου (λ, 62% υπ - 54% υπ), Χριστοφιδέλης 8 (7/14 επ, 1 μπλοκ, 46% υπ -31% άριστες), Προύσαλης, Σωτηρίου, Τζελάτης 6 (4/10 επ, 2 άσσοι, 4 μπλοκ)

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

sport24.gr

Tα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα, μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...