Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Κ-21 Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΝΤΟΥ - ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΙΟ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ ΣΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ

13835842_519676918237155_890176535_o

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου η αθλήτριας του ΑΣ Περιστερίου στην κατηγορία των -57κ...Στις λεπτομέρειες χάθηκε το χρυσό για τον Κωνσταντίνο Χαμαλίδη στα -68κ...Ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων για την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων

Ελληνικό χρώμα έχει η κορυφή της κατηγορίας των -57 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ταεκβοντό U21 που για 2η ημέρα φιλοξενείται στο Γκρόζνι της Ρωσίας. Η Σταυρούλα Κοντού (ΑΣ Περιστερίου) είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης της κατηγορίας, αφού κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο δύο αντιπάλων από Ρωσία και στον τελικό να επικρατήσει και της Αντωνίου από την Κύπρο.
Εκτός της Κοντού, στο βάθρο των νικητών και μάλιστα στο δεύτερο σκαλοπάτι, βρέθηκε και ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης του Φίλιππου Αλεξανδρείας στα -68κ, ο οποίος σε τέσσερις αγώνες σημείωσε τρεις νίκες αφού στον τελικό έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ρώσο αντίπαλό του. Στην ίδια κατηγορία, ο Γιώργος Μαντζουράνης, που είχε πάρει την πρόκριση μέσω του World Presidents Cup κατετάγη 5ος.
Να σημειωθεί ότι η μέχρι τώρα συγκομιδή μεταλλίων για το ελληνικό ταεκβοντό, είναι η καλύτερη στην ιστορία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, αφού έχει φτάσει ήδη τα τέσσερα (1-1-2), ένα περισσότερο από το 2013 (0-1-2) και το 2014 (1-1-1). Και έπεται συνέχεια!

Στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης
Η Σταυρούλα Κοντού δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης σχετικά με την υπόθεση χρυσό μετάλλιο. Στον πρώτο αγώνα νίκησε 3-1 την Ρωσίδα Σοφία Μελνικόβα, στα ημιτελικά έκαμψε την αντίσταση της Εκατερίνα Κραμαρένκο επίσης από την Ρωσία, ενώ στον τελικό, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, τελικά νίκησε 3-2 την Άννα Μαρία Αντωνίου και κατέκτησε την πρώτη θέση.
«Είμαι πολύ χαρούμενη γι` αυτό το μετάλλιο. Το πάλεψα πολύ όλα αυτά τα χρόνια μαζί με τον δάσκαλό μου Κυριάκο Παρασίδη. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που είναι δίπλα μου σε όλες τις δύσκολες στιγμές που περνάω. Θέλω να ευχαριστήσω την εθνική ομάδα και τους συναθλητές μου που έδωσαν την ψυχή τους κατά τη διάρκεια των τελικών για να μας εμψυχώσουν. Όλους του προπονητές που βρίσκονταν εδώ και μας έδιναν οδηγίες αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομοσπονδία που στέλνει αθλητές σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις», δήλωσε η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι αγώνες της Κοντού
Τελικός
Σταυρούλα Κοντού-Άννα Μαρία Αντωνίου (Κύπρος) 3-2
Ημιτελικά
Σταυρούλα Κοντού-Εκατερίνα Κραμαρένκο (Ρωσία) 6-5
Προημιτελικά
Σταυρούλα Κοντού-Σοφία Μελνικόβα (Ρωσία) 3-1

«Ασημένιος» ο Χαμαλίδης
Ο Κωνσταντίνος Χαμαλίδης πάλεψε στον τελικό των -68 κιλών, όμως έχασε στα τελευταία δευτερόλεπτα το χρυσό μετάλλιο. Στα προκριματικά νίκησε 2-0 τον Τούρκου Κουτάι Τσεκέμ, στη φάση των «16» νίκησε 9-8 τον Βούλγαρο Ντάνιελ Τουρνόφ, ενώ στα προημιτελικά επικράτησε στον «χρυσό πόντο» 12-11 του Ρώσου Μπουλάτ Γκαμπντουλμπαρόφ. Στα ημιτελικά έκανε «περίπατο» (14-4) απέναντι στον Αλιασκάρ Αλίγιεφ από το Αζερμπαϊτάν, όμως στον τελικό έχασε 5-4 από τον Ρώσο Βλάντισλαβ Γιουγκάι με αποτέλεσμα να κατακτήσει την δεύτερη θέση.

Οι αγώνες του Χαμαλίδη
Τελικός
Κωνσταντίνος Χαμαλίδης- Βλάντισλαβ Γιουγκάι (Ρωσία) 4-5
Ημιτελικά
Κωνσταντίνος Χαμαλίδης- Αλιασκάρ Αλίγιεφ (Αζερμπαϊτζάν) 14-4
Προημιτελικά
Κωνσταντίνος Χαμαλίδης- Μπουλάτ Γκαμπντουλμπαρόφ (Ρωσία) 12-11 χρυσός πόντος
Φάση «16»
Κωνσταντίνος Χαμαλίδης- Ντάνιελ Τουρνόφ (Βουλγαρία) 9-8
Προκριματικά
Κωνσταντίνος Χαμαλίδης- Κουτάι Τσεκέμ (Τουρκία) 2-0

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα των Ελλήνων την 2η ημέρα
 
-68kg
Προημιτελικά
Γεώργιος Μαντζουράνης-Σαμέτ Ερκοβάν (Τουρκία) 2-3 χρυσός πόντος
Φάση «16»
Γεώργιος Μαντζουράνης-Γκεόργκι Στογιανόφ (Βουλγαρία) 12-4

-63kg
Φάση «16»
Δημήτρης Πετράκης-Μίτκο Ντζορντζέφ (Βουλγαρία) 13-13 (ήττα στις ποινές για τον Πετράκη)
Προκριματικά
Δημήτρης Πετράκης-Χένρικ Μπανταλιάν (Αρμενία) 18-7

-53kg
Προκριματικά
Χριστιάννα Τυρολόγου-Μαγκνταλένα Ρουτκόφσκα (Πολωνία) 0-3
othersportsnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...