Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Η ΣΕΡΒΙΑ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΟΥ WORLD LEAGUE ΑΝΤΡΩΝ

Υπόκλιση στη μεγάλη Σερβία του Γκρίμπιτς (photos)

Ιστορία έγραψε σήμερα η Σερβία κατακτώντας για πρώτη φορά στα χρονικά τον τίτλο στο World League! Οι παίκτες του Νίκολα Γκρίμπιτς παίζοντας καταπληκτικό βόλεϊ λύγισαν στον τελικό την Βραζιλία του Μπερναρντίνιο με 3-0 και μετά από 5 αποτυχημένες προσπάθειες έφτασαν στην κορυφή του Παγκόσμιου Λιγκ. 

Ο Εντέρ σέρβιρε άουτ για το 25-21 με τον Νίκολα Γκρίμπιτς και τους παίκτες του να γίνονται ένα κουβάρι στο κέντρο του τάραφλεξ, πανηγυρίζοντας μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία των Πλάβι! Μεγάλη δικαίωση για τον Νίκολα Γκρίμπιτς που πέτυχε αυτό που δεν κατάφερε ως παίκτης της Σερβίας. Να κατακτήσει το τρόπαιο του World League. Πέρυσι έφτασαν στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαν και επέστρεψαν φέτος αποφασισμένοι να το σηκώσουν και τα κατάφεραν.
Εκτος χαμένος τελικός για την Βραζιλία, που έχασε άλλη μία ευκαιρία να φτάσει τα 10 τρόπαια. Τελευταία φορά που το «σήκωσε» ήταν το 2010.
Πρώτος σκόρερ για τη Σερβία ο MVP Μάρκο Ίβοβιτς. Ο Γουάλας πάλεψε για τη Βραζιλία, ωστόσο δεν ήταν αρκετός. Ο «δικός μας» Τόμισλαβ Ντόκιτς σήκωσε και αυτός από τη πλευρά του την κούπα. Δεν αγωνίστηκε στον τελικό, ωστόσο έβαλε και αυτός το λιθαράκι του στην κατάκτηση της 1ης θέσης.
Με εξαιρετική τακτική και στα 3 σετ η Σερβία «χάλασε» το παιχνίδι της Βραζιλίας και σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα δεν της έδωσε τον έλεγχο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα διαφορά στα λάθη με την Σερβία να έχει μόλις 11 και η Βραζιλία 24. Στους άσσους τα πράγματα ήταν μοιρασμένα (7 η Βραζιλία, 6 η Σερβία) ενώ στα μπλοκ η σελεσάο υπερτερούσε (8 έναντι 5), ωστόσο τα 3 μπλοκ της Σερβίας έγιναν σε κρίσιμα σημεία στο 3ο σετ.

Τα σετ: 3-0 (25-22, 25-22, 25-21)

ΣΕΡΒΙΑ (Γκρίμπιτς): Ίβοβιτς 16, Λούμπουριτς 10, Κοβάσεβιτς 9, Λίσινατς 8, Ποντρασκάνιν 7, Γιόβοβιτς 1 / Μαϊστόροβιτς (λ), Νίκιτς
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Μπερναρντίνιο): Γουάλας 18, Λουκαρέλι 11, Μαουρίτσιο 6, Σόουζα 5, Λούκας 4, Μπρούνο 2 / Μπρέντλε (λ), Φοντέλες 4, Έντερ 3, Εβάντρο 1, Γουίλιαμ
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...