Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ Η ΒΟΥΛΑ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

 
 Η Βούλα Παπαχρήστου, μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου, κατέκτησε το χάλκινο στο τριπλούν και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με άλμα στα 14.47μ. 
 
Το δεύτερο μετάλλιο της χώρας στη διοργάνωση και το 23 στην ιστορία του θεσμού κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στον τελικό του τριπλούν στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Αμστερνταμ.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέβηκε στον αγώνα ως ένα από τα φαβορί και κατάφερε να επιβεβαιώσει τον τίτλο της φτάνοντας στην τρίτη θέση με 14,47 μέτρα. Η "χάλκινη" το χειμώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του κλειστού ξεκίνησε με 14,31 μ. και συνέχισε με 14,45 μ. και μέχρι την τρίτη προσπάθεια ήταν στην πρώτη θέση.
Σε εκείνο το σημείο η Χάνα Μινένκο, μετά από δύο άκυρα άλματα βρήκε ρυθμό και "προσγειώθηκε" στα 14,51 μέτρα. Λίγο πριν το φινάλε της έκτης και τελευταίας προσπάθειας η Πατρίτσια Μαμόνα (Πορτογαλία) κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και με άλμα στα 14,51 μ. ανέβηκε από την τέταρτη στην πρώτη θέση και πέτυχε εθνικό ρεκόρ. Καμία από τις αθλήτριες δεν κατάφερε να αντιδράσει, με την Παπαχρήστου ωστόσο να βελτιώνεται στο τελευταίο της άλμα κατά δύο εκατοστά.
Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στην Αννα Μιχάλκσα με 14,40 μ., ενώ η νικήτρια στις τρεις προηγούμενης διοργανώσεις, Ολγα Σαλαντούχα έμεινε στην έκτη θέση με 14,23 μέτρα.
Η 26χρονη αθλήτρια βρίσκεται στα μισά μιας εξαιρετικής σεζόν, την οποία και θα προσπαθήσει να κορυφώσει τον Αύγουστο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Παπαχρήστου κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο της χώρας στο τριπλούν, μετά το χρυσό της Βασδέκη το 1998 και το ασημένιο της Δεβετζή το 2006. 
sport24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...