Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΗ / ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνεχίζει να «σπάει» όλα τα ρεκόρ η Βίκυ Αρβανίτη, που την Κυριακή το απόγευμα στο «Sailing the Club» κατέκτησε το 9ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley στην καριέρα της και το 2ο με συμπαίκτρια την Πένυ Καραγκούνη!
Σε έναν υπέροχο τελικό του κυρίως ταμπλό των γυναικών στο τουρνουά Finals του Πανελληνίου σιρκουί beach volley, η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο μετά τη νίκη της με 2-0 (21-15, 21-16) κόντρα στις Θεσσαλονικιές Δήμητρα Μαναβή και Ιωάννα Παρισάκη, που ωστόσο εκτός από το ασημένιο μετάλλιο, κατέκτησαν την 1η θέση στην βαθμολογική κατάταξη του Πανελληνίου σιρκουί που ολοκληρώθηκε σήμερα στην παραλία του Σχινιά!

Η Βίκυ Αρβανίτη που διατήρησε τα… σκήπτρα της μιλώντας στο volleyball.gr σημείωσε: «Είμαι πανευτυχής που κατέκτησα το 9ο Πρωτάθλημα στην καριέρα μου. Πάντα στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος ερχόμαστε με αυτόν τον στόχο, την κατάκτηση του τίτλου. Για εμάς είναι δύσκολο καθώς κάθε φορά πρέπει να υπερασπιζόμαστε τον τίτλο του Πρωταθλητή. Έτσι κάθε τελικός και κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, γιατί όλοι παίζουν χωρίς άγχος απέναντί μας. Όμως ευτυχώς το διαχειριστήκαμε σωστά και φτάσαμε στη κατάκτηση του τίτλου».

Κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς, υπογράμμισε: «Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για εμάς. Παρόλο που ξεκινήσαμε από τα δύσκολα, καταφέραμε και προκρινόμασταν στα κυρίως ταμπλό των τουρνουά. Είμαστε στη θέση 30 στην παγκόσμια κατάταξη. Το ότι δεν καταφέραμε να πάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν κάτι που μας στεναχώρησε, όμως η πρόκριση θα ήταν άθλος, έτσι δεν απογοητευτήκαμε. Μακάρι να έχουμε ευκαιρία να πάμε στους επόμενους. «Κλείνουμε» τη σεζόν με το Κλάγκενφουρτ, που ήταν ένας από τους στόχους μας. Την Τετάρτη θα αγωνιστούμε στο κυρίως ταμπλό οπότε και εκεί θέλουμε να δώσουμε καλά παιχνίδια και να κλείσουμε ιδανικά τη χρονιά»!

Η Πένυ Καραγκούνη, που μετά από μία χρονιά αποχή επέστρεψε στην κορυφή του βάθρου, υπογράμμισε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατακτήσαμε το Πρωτάθλημα. Σε αυτό το τουρνουά είναι λογικό ότι έχουμε παραπάνω άγχος γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας. Οι αντίπαλοί μας παίζουν χωρίς άγχος γιατί δεν έχουν τίποτα να χάσουν, οπότε εμείς πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένες σε όλη τη διάρκεια των αγώνων, γιατί μπορεί να γίνουν ανατροπές ανά πάσα στιγμή. Κάνοντας τον απολογισμό μας για φέτος αρχικός μας στόχος ήταν να έχουμε συμμετοχή στα κυρίως ταμπλό των Παγκόσμιων και Πανευρωπαϊκών τουρνουά, και το καταφέραμε και με το παραπάνω, αυτό ήταν κάτι που ούτε εμείς οι ίδιες περιμέναμε ότι θα το πετύχουμε. Δεύτερος στόχος ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που εξαρχής γνωρίζαμε ότι ήταν δύσκολο, καθώς η πρόκριση εξαρτιόνταν μόνο από ένα τουρνουά και έπρεπε να κάνουμε συνεχόμενες νίκες, το οποίο είναι δύσκολο να πετύχει μια ομάδα που δουλεύει μόλις έξι μήνες. Με βεβαιότητα μπορώ να πω ότι θεωρούμαστε από τις δυνατές ομάδες της FIVB καθώς μέσα στην αγωνιστική περίοδο έχουμε πετύχει σημαντικές νίκες κόντρα σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Αυτό το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι καλός οιωνός ενόψει του Major στο Κλάγκενφουρτ, όπου θα συμμετάσχουμε και ευελπιστούμε σε ένα καλό πλασάρισμα». Και κατέληξε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την συμπαίκτριά μου, Βίκυ Αρβανίτη που με επέλεξε ξανά να παίξω δίπλα της. Τον Κώστα Ποθητάκη, που πίστεψε σε εμένα και μαζί με τον Άκη Φλαούνα με βοήθησαν να φτάσω σε ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο, από αυτό που ήμουν μέχρι σήμερα. Μετά τους συνεργάτες της ομάδας μας, οι οποίοι είναι ο φυσικοθεραπευτής μας, Κώστας Ψαρογιώργος, ο εργοφυσιολόγος μας, Γιώργος Βαβέτσης, την ψυχολόγο μας Μαρία Ψυχουντάκη και την διατροφολόγο μας, Τόνια Μαχαίρα. Τέλος να ευχαριστήσω την ΕΟΠΕ, η οποία παρά τους χαλεπούς καιρούς μας στηρίζει με όσες δυνάμεις διαθέτει».

Η Δήμητρα Μαναβή και η Ιωάννα Παρισάκη συμπληρώνει η μία την άλλη τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό. Μιλώντας… ταυτόχρονα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου σημείωσαν: «Ο τελικός ήταν ένα παιχνίδι που μας γέμισε εμπειρίες κόντρα στην Εθνική μας ομάδα, που της αξίζουν συγχαρητήρια. Είχαμε στόχο να μπούμε 4άδα και αν γίνεται να είμαστε στο βάθρο. Αρχικά θέλαμε να είμαστε ένα βήμα παραπάνω από πέρσι, όπου είχαμε κατακτήσει την 4η θέση, και το επιτύχαμε με το παραπάνω με τη συμμετοχή μας στον τελικό και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου. Έτσι είμαστε πολύ ικανοποιημένες τόσο για το μετάλλιο αλλά κυρίως, για την πρωτιά στην βαθμολογική κατάταξη του Πανελληνίου σιρικουί, που καταδεικνύει τη σταθερή μας πορεία σε όλο το Πανελλλήνιο σιρκουί. Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε ιδανικά για εμάς εξαιτίας κάποιων μικροτραυματισμών, ωστόσο προπόνηση με την προπόνηση και τουρνουά με τουρνουά βελτιώσαμε τόσο ατομικά χαρακτηριστικά όσο και τη χημεία μας μέσα στο γήπεδο. Μετά από τρία χρόνια έχουμε γίνει ένα μέσα στο γήπεδο, και στο μέλλον θέλουμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές μας, Παναγιώτη Μούρτζιο, Μαρία Τσιαρτσιάνη και Δημήτρη Ιωαννίδη που βρίσκονται συνέχεια στον πλευρό μας, αλλά το πιο σημαντικό για οποιονδήποτε αθλητή είναι η υποστήριξη που έχει από την οικογένειά του και εμείς είμαστε τυχερές που την έχουμε απλόχερα»!

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...