Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΤΣΟΠΟΥΛΟΥ / ΜΟΛΔΟΒΑΝΙΔΗ ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ MASTERS ΜΑΤΑΛΩΝ

Με φόντο τον ιστορικό βράχο με τις σπηλιές στην παραλία των Ματάλων, οι Κωνσταντίνα Τσοπούλου και Τατιάνα Μολδοβανίδη κρέμασαν στο στήθος τους το χρυσό μετάλλιο, ούσες αήττητες, καθώς στον μεγάλο τελικό του 3ου τουρνουά Masters των Ματάλων, για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley 2016, επικράτησαν με 2-1 σετ των Χριστίνας Πασιαλή και Αθηνάς Δηλαβέρη!
Στις… λεπτομέρειες κρίθηκε ο τελικός του κυρίως ταμπλό των γυναικών του 3ου σταθμού του Πανελληνίου σιρκουί, με τις «Τσοπ» και Μολδοβανίδη να κατακτούν το πρώτο σετ με 21-17. Ωστόσο οι αξιόμαχες Δηλαβέρη και Πασιαλή δεν άφηναν την μπάλα να πέσει κάτω και κατάφεραν να κάνουν το 25-23, ισοφαρίζοντας στα σετ και στέλνοντας το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί οι Τσοπούλου και Μολδοβανίδη αν και δυσκολεύτηκαν, είχαν καθαρό μυαλό στις κρίσιμες μπάλες και πήραν το σετ με 17-15, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, με τις Δηλαβέρη και Πασιαλή να κατακτούν το πρώτο τους μετάλλιο για φέτος, το ασημένιο.

«Πανευτυχείς που το κατακτήσαμε αήττητες»!

Η Κωνσταντίνα Τσοπούλου, που με τρεις διαφορετικές συμπαίκτριες έχει κατακτήσει δύο τουρνουά Masters τη φετινή σεζόν και το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, μιλώντας στο volleyball.gr υπογράμμισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη συμπαίκτριά μου, την Τατιάνα Μολδοβανίδη, η οποία αν και για πρώτη φορά βρέθηκε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση κατάφερε να ανταπεξέλθει ιδανικά. Φτάσαμε αήττητες στον τελικό και το κατακτήσαμε και είμαστε πολύ χαρούμενες γι’ αυτό. Ήταν ένα ντέρμπι, και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη απέναντι σε αξιόλογους αντιπάλους. Θέλω ωστόσο να αφιερώσω αυτό το χρυσό μετάλλιο στην συμπαίκτριά μου, Ευαγγελία Μερτέκη, και να της ευχηθώ όλα να πάνε καλά με τον τραυματισμό της και φυσικά ευελπιστούμε να καταφέρουμε να πάμε και στο Πανευρωπαϊκό τέλος Αυγούστου. Τέλος θέλω όπως είχα υποσχεθεί να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο και στον Στράτο Καββαδά, καθώς όλοι είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχει επιστρέψει στο beach volley και φέτος αγωνίστηκε και στο αγαπημένο του τουρνουά εδώ στα Μάταλα»!

Παράλληλα η νεαρή Τατιάνα Μολδοβανίδη, που συμμετείχε στο πρώτο της τουρνουά Masters γυναικών και κατάφερε να το κατακτήσει αήττητη, ανέφερε: «Η χαρά μου είναι απερίγραπτη, πριν το τουρνουά δε το περιμέναμε, ότι θα το κατακτούσαμε και μάλιστα αήττητες. Ωστόσο καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε να πάρουμε το χρυσό μετάλλιο. Ήταν ένας τελικός με μεγάλη ένταση, που κρίθηκε στη συγκέντρωση. Η Κωνσταντίνα είναι πολύ έμπειρη παίκτρια και με βοήθησε πολύ να διατηρήσω τη συγκέντρωσή μου, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς εγώ παίζω πρώτη φορά σε τουρνουά Masters γυναικών και θέλω να την ευχαριστήσω γι’ αυτό. Εύχομαι στο μέλλον να ακολουθήσουν και άλλα τόσο ωραία τουρνουά. Τέλος ευχαριστώ πολύ τον πατέρα μου για την υποστήριξή του και την πίστη του σε εμένα»!

«Να μην είναι οι διαιτητές οι πρωταγωνιστές»!

Η Αθηνά Δηλαβέρη, παρά την ικανοποίησή της από την παρουσία της ομάδας της στο Πανελληνίο σιρκουί, εξέφρασε τα παράπονά της για κάποια σφυρίγματα, και μιλώντας στο επίσημο site της ΕΟΠΕ, σημείωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένες, που ανεβήκαμε άλλο ένα σκαλί και σε αυτό το τουρνουά, και εν γένει για την φετινή μας πορεία. Πολλά μπράβο στην συμπαίκτριά μου, Χριστίνα, που παρά την απειρία της, ήταν στον πρώτο της τελικό σε τουρνουά Masters, αντάξια των προσδοκιών και των απαιτήσεων του κάθε αγώνα. Όσον αφορά στο ματς θέλω να πω ανεξαρτήτου το ποιος σφύριξε το παιχνίδι, έγιναν δύο λάθος σφυρίγματα εκ των οποίων το ένα ήταν στο τάι μπρέικ στο 12-11 και έτσι αντί για το 13-11 έγινε το 12-12. Καλό είναι οι διαιτητές να αφήνουν να εξελιχθούν οι πολύ δυνατές φάσεις στο παιχνίδι, οι οποίες χαρίζουν θέαμα και φέρνουν κόσμο στο άθλημα και φυσικά να μην είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές στο παιχνίδι». Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή μας Φερνάντο Μπιλλήρη, που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μας έκανε ομάδα και καταφέραμε να περάσουμε αήττητες στον τελικό σε ένα δυνατό τουρνουά. Στόχος μας είναι στα τελικά του Πανελληνίου σιρκουί την επόμενη εβδομάδα, να παίξουμε όμορφο βόλεϊ και φυσικά να καταφέρουμε ξανά να φτάσουμε στον τελικό. Πέρσι δεν κατάφερα να έρθω στα Μάταλα, που είναι το αγαπημένο μου τουρνουά, λόγω του τραυματισμού μου στον τελικό του προηγούμενου τουρνουά της Σκοπέλου, και ήθελα πολύ φέτος να λάβω μέρος. Συγχαρητήρια στην ΕΟΠΕ και σε όλους τους συνδιοργανωτές για αυτό το πολύ όμορφο τουρνουά που έχει γίνει θεσμός σε όσους ασχολούνται με το beach volley. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπό μου που είναι δίπλα μου σε όλα τα τουρνουά και δεν έχει χάσει πόντο από όλη την χρονιά που παίζω στην σάλα και στην άμμο»!

Επιπρόσθετα η νεαρή ηλικιακά, όμως… χρόνια στα γήπεδα του beach volley, Χριστίνα Πασιαλή, η οποία κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα της να προκριθεί σε τελικό τουρνουά Masters γυναικών, με την σειρά της υποστήριξε: «Ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο σετ όμως δε καταφέραμε να κρατήσουμε την ηρεμία στο παιχνίδι μας με αποτέλεσμα να το χάσουμε. Στο δεύτερο σετ μπήκαμε πιο δυνατά και με πάθος με αποτέλεσμα να το κερδίσουμε και να στείλουμε το ματς στο τάι μπρέικ. Εκεί ξεκινήσαμε πολύ δυνατά περάσαμε μπροστά με 4-1, μεταφέραμε την πίεση στην απέναντι ομάδα αλλά πάλι χαλάσαμε τις συνθήκες του παιχνιδιού μας και πάνω στην πίεση έγινε μια αμφισβητούμενη φάση, και αντί για το 13-11 έγινε το 12-12, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το πάνω χέρι στις αντιπάλους μας, που το εκμεταλλεύτηκαν και κατέκτησαν το σετ και συνάμα τη νίκη. Παρόλα αυτά είμαστε πολύ ευχαριστημένες γιατί σε κάθε τουρνουά ανεβαίνουμε… πολλά σκαλιά παραπάνω και αυτό σημαίνει ότι οι κόποι μας ανταμείβονται. Στόχος μας τώρα είναι τα τελικά, όπου θέλουμε να παίξουμε όμορφο βόλεϊ και να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε»!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα όλων των αγώνων του τουρνουά των Ματάλων: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...