Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-1 ΚΑΙ 5η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Με ήττα ολοκλήρωσε την παρουσία της στο πρώτο Βαλκανικό Πρωτάθλημα παγκορασίδων που πραγματοποιήθηκε στο Καζανλάκ της Βουλγαρίας, καθώς η Εθνική μας λύγισε από την κούραση, ηττήθηκε με 3-1 από τη Ρουμανία και δεν κατάφερε για λίγο να μπει από την πρώτη της κιόλας συμμετοχή στα μετάλλια της διοργάνωσης.
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα –η μικρότερη ηλικιακά- μπήκε φορτσάτη και προηγήθηκε με 1-0 σετ, στη συνέχεια λάθη κυρίως λόγω της κόπωσης από τα συνεχόμενα παιχνίδια των προηγούμενων ημερών δεν της επέτρεψαν να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η παρουσία της Εθνικής παγκορασίδων ήταν θετική με τα κορίτσια μας να παίρνουν πολύτιμες εμπειρίες, ιδιαίτερα χρήσιμες για τη συνέχεια.
Αξίζει δε να τονιστεί ότι τόσο η Ελλάδα, όσο και οι Βουλγαρία-Ρουμανία ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση με απολογισμό δυο νίκες και τρεις ήττες, γεγονός που δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην 5η θέση που κατέλαβαν τα κορίτσια μας.
Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Γκούντας, αναφερόμενος στην τελευταία αναμέτρηση με τη Ρουμανία σχολίασε: «Ξεκινήσαμε με ένα πολύ δυνατό πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας λόγω της πνευματικής και σωματικής κούρασης όλων αυτών των ημερών . Δεν μπορέσαμε να αντέξουμε στην πίεση της Ρουμανίας που έκανε λιγότερα λάθη και δίκαια πήρε τη νίκη».
Στη συνέχεια, ο κ. Γκούντας έκανε ένα συνολικό απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής παγκορασίδων στη διοργάνωση: «Από κει και πέρα το πρόσημο είναι θετικό για αυτή τη μικρότερη Εθνική ομάδα που παρουσιάσαμε. Αντιμετωπίσαμε δυο πιο έτοιμες ομάδες όπως είναι η Τουρκια και η Σερβία, ομάδες πολύ δυνατές. Από εδώ και πέρα συνεχίζουμε, υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι σε αυτή την ηλικία και έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπούν την Ελλάδα. Όλα αυτά με μια μεθοδική δουλειά τόσο από τα σωματεία όσο και από τις ίδιες τις αθλήτριες, πιστεύω πως θα φέρουν μελλοντικές επιτυχίες στο ελληνικό βολεϊ» ενώ για το τέλος ευχαρίστησε: «Θέλω να πω ένα ευχαριστώ τόσο στον Ομοσπονδιακό Ανέστη Γιαννακόπουλο, όσο και στον φυσικοθεραπευτή Αλέξανδρο Κιτσάκη αλλά και την κ. Τουρσούγκα που ήταν δίπλα μας και έλυσε ο,τιδήποτε προέκυψε στην αποστολή».
Επόμενος στόχος για την Εθνική παγκορασίδων το Ευρωπαϊκό Παγκορασίδων 2017 (Βουλγαρία), το οποίο θα διοργανωθεί για πρώτη φορά από τη CEV ενώ οι συμμετέχουσες ομάδες ανεξαρτήτου τελικής κατάταξης του Βαλκανικού με εξαίρεση την Τουρκία που προκρίθηκε ως η πρώτη του Βαλκανικού, θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος σε προκριματικά τον Απρίλιο 2017.

H σύνθεση:
Ελλάδα (Γκούντας): Κυπαρίσση, Τσιγκαροπούλου, Αντύπα, Βενέτη, Αρμουτσή, Κατσαρού, Πετρινόλη –λ / Παπαδοπούλου, Παπαδοπούλου Β., Κούμπουρα, Ευθυκράτη, Χατζηγρηγορίου.

Η τελική κατάταξη:
1η ΤΟΥΡΚΙΑ
2η ΣΕΡΒΙΑ
3η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
4η ΡΟΥΜΑΝΙΑ
5η ΕΛΛΑΔΑ
6η ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Τα αποτελέσματα της ελληνικής ομάδας στο Βαλκανικό:
13/07/2016
Σερβία –Ελλάδα 3-0 (25-10, 25-22, 25-19)
14/07/2016
Μαυροβούνιο – Ελλάδα 0-3
15/07/2016
Ελλάδα – Τουρκία 1-3 (21-25, 25-23, 18-25, 11-25)
16/07/2016
18:00 Βουλγαρία – Ελλάδα 2-3
17/07/2016
16:00 Ελλάδα – Ρουμανία 1-3 (25-21, 18-25, 18-25, 14-25)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...