Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

2οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΙΒΟ

 
 Η Κατερίνα Στεφανίδη και η... έκπληξη, ο Αντώνης Μάστορας κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ και στο ύψος αντίστοιχα στο ευρωπαϊκό της Πράγας.
Τα μετάλλια ήρθαν δυο δυο στην Πράγα! Σχεδόν ταυτόχρονα εξελίχθηκε η "μάχη" για τα μετάλλια στο ύψος των ανδρών και στο επί κοντώ των γυναικών. Σχεδόν μαζί εξασφάλισαν το μετάλλιο ο Αντώνης Μάστορας και η Κατερίνα Στεφανίδη.
Ο Μάστορας κρέμασε στο στήθος του το αργυρό μετάλλιο στο ύψος, το 26ο στην ιστορία της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, για να ακολουθήσει το 27ο και αυτό αργυρό από τη Στεφανίδη.

Η "αργυρή" πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ανοιχτό στίβο ξεπέρασε τα 4,75μ, δίνοντας μεγάλη "μάχη" με τη Ρωσίδα Ανζέλικα Σιντόροβα, η οποία της είχε αρπάξει το χρυσό μετάλλιο στη Ζυρίχη το καλοκαίρι του 2014.

 
Η Ρωσίδα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για το χρυσό όταν πέρασε τα 4,80μ. με την πρώτη, ύψος που της έδωσε το χρυσό. Η Στεφανίδη άφησε το ύψος μετά από υπόδειξη του προπονητή της και "χρυσού" Ολυμπιονίκη στο Σίδνεϊ, του Αμερικανού Νικ Χάισονγκ που τη συνόδευσε για πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση. Ανέβηκε στα 4,85μ. για να πάρει το χρυσό, να βελτιώσει το ατομικό και το πανελλήνιο ρεκόρ.

Η 25χρονη δεν τα κατάφερε, φεύγει ξανά από μια μεγάλη διοργάνωση με ένα μετάλλιο. Είχε ξεκινήσει στον τελικό από το 4,40μ. για να περάσει το 4,60 με τη δεύτερη, το 4,70 με την πρώτη και το 4,75 με τη δεύτερη.

Η Στεφανίδη εξασφάλισε τριήμερη άδεια από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα όπου σπουδάζει, προκειμένου να λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό. Συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα "υιοθεσίας" των Ελλήνων αθλητών από την ΕΟΕ και έχει προσωπικό χορηγό το Stoiximan.gr στην προετοιμασία της για το μεγάλο ραντεβού των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο.

Σε ένα σπουδαίο τελικό με επτά μόλις συμμετοχές η Σουηδέζα Αντζέλικα Μπένγκτσον πλαισίωσε τη Σιντόροβα και τη Στεφανίδη, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με εθνικό ρεκόρ στα 4,70μ.


Το καλύτερο απόγευμα στην καριέρα του Μάστορα


Στο Γκέτεμποργκ το 2013 έχασε το μετάλλιο. Δύο χρόνια μετά ο Αντώνης Μάστορας είναι ακόμα καλύτερος και ανέβηκε στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ύψος. Ο 24χρονος που προπονείται από τον Γιώργο Πομάσκι κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με άλμα στα 2,31μ. στην Πράγα.

Ο Μάστορας που συνθέτει με τον Κώστα Μπανιώτη ένα σπουδαίο δίδυμο στο ύψος, εξασφάλισε το μετάλλιο με ατομικό ρεκόρ, αφού είχε 2,30μ. Φέτος προσπάθησε σε πολλούς αγώνες να "σπάσει" το φράγμα των 2,30μ. και τα κατάφερε στον μεγαλύτερο αγώνα της καριέρας του. Μέχρι τον επόμενο.

Ο Μάστορας, πρώην "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης στους νέους, δοκίμασε να κάνει διπλό ατομικό ρεκόρ στα 2,34μ, είχε όμως τρεις άκυρες προσπάθειες. Μοιράζεται το αργυρό μετάλλιο με τον Ιταλό Σιλβάνο Κεζάνι επίσης με 2,34μ. Πρωταθλητής Ευρώπης στέφθηκε ο Ρώσος Ντανίιλ Τσιπλάκοβ με 2,31μ. Ο Ρώσος πέρασε με την πρώτη το συγκεκριμένο ύψος εν αντιθέσει με τον Μάστορα και τον Κεζάνι που χρειάστηκαν δύο προσπάθειες.

Ο αθλητής του Ηρακλή ξεκίνησε τα άλματα του από το 2,19μ, ύψος που πέρασε με τη δεύτερη, για να ακολουθήσουν το 2,24μ με την τρίτη και το 2,28 με την τρίτη.

  sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...