Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο στη μεγάλη γιορτή του βινυλίου, το Vinyl is back

Το Vinyl is back τιμά τον ασυμβίβαστο ρόκερ

Αφιέρωμα στον Νικόλα Άσιμο στη μεγάλη γιορτή του βινυλίου, το Vinyl is back
Το Vinyl is back τιμά τον ασυμβίβαστο ρόκερ Νικόλα Άσιμο με αφορμή την κυκλοφορία ανέκδοτου υλικού του στον δίσκο βινυλίου "Αρνήθηκα Πολλά" από την b-otherSide records, σε δεύτερη έκδοση!

Στη διάρκεια του Vinyl is back θα προβληθούν 80 σπάνιες φωτογραφίες του και ο Κωνσταντίνος Τούντας θα ερμηνεύσει 6 ανέκδοτα τραγούδια του Άσιμου!

Την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 4.30 μ.μ..

Ο Νικόλας Άσιμος υπήρξε μια ιδιαίτερη και ευαίσθητη προσωπικότητα, η οποία παρά τις πολλές αντιξοότητες, κατάφερε να ανθήσει δημιουργικά και αποτελεί από μόνος του μια μοναδική καλλιτεχνική οντότητα, που δεν εντάχθηκε ποτέ σε κάποιο μουσικό καλούπι της εποχής του.

Στις 17 Μαρτίου πριν από 26 χρόνια, έφυγε για την μεγάλη του «βόλτα», αφήνοντας ως μουσική παρακαταθήκη 3 κασέτες με ανέκδοτες ηχογραφήσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται 6 νέα του τραγούδια, τα κύκνεια άσματά του, καθώς και αρκετές πρόβες με τα ήδη γνωστά μας τραγούδια, σε διαφορετικές εκτελέσεις, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Μετά από αρκετούς μήνες ηχητικής επεξεργασίας, οι ηχογραφήσεις καθαρίστηκαν και η B-otherSide records θα έχει την χαρά να παρουσιάσει συνολικά 15 τραγούδια σε έναν δίσκο βινυλίου με τίτλο "Αρνήθηκα πολλά".

Η επανέκδοση έχει γίνει σε 300 αριθμημένα αντίτυπα γκρι χρώματος και περιλαμβάνει ένα 4-σέλιδο ένθετο με κυρίως ανέκδοτο φωτογραφικό και εικαστικό υλικό καθώς και τους στίχους των τραγουδιών αλλά και ένα συγκλονιστικό κείμενο του ψυχιάτρου Σωτήρη Παστάκα, ο οποίος φρόντιζε τον Νικόλα Άσιμο και ρίχνει ένα νέο φως πάνω στα αίτια της αυτοκτονίας. Τέλος το εξώφυλλο έχει επιμεληθεί ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας, τον οποίο είχε εμπιστευθεί ο Νικόλας Άσιμος για την δημιουργία του εξωφύλλου του δίσκου " Ο Ξαναπές", ενώ στο εσωτερικό σαλόνι του δίσκου υπάρχει ένα ανέκδοτο σκίτσο του Νικόλα Άσιμου το οποίο βλέπει το φως για πρώτη φορά.

Το υλικό από τις τρεις ηχογραφημένες κασέτες που άφησε «φεύγοντας για το μεγάλο ταξίδι» αλλά και τα έξι ανέκδοτα τραγούδια του. Η ιστορία του δίσκου στο youtube.

rocking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...