Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

TO T-BALL ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί, τους αθλητές και αθλήτριες της ομάδας μας, οι οποίες-οι είχαν ειδοποιηθεί να έρθουν στο γυμναστήριο με τα αθλητικά τους ρούχα, ώστε να τους παρουσιάσουμε μια καινούργια εναλλακτική μορφή του αθλήματος μας.
Μπαίνοντας στο γυμναστήριο και βλέποντας τοποθετημένα στο παρκέ, δύο τραπέζια, ίδια περίπου με αυτά της αντισφαίρισης, δε μπορούσαν να φανταστούν σε τι θα χρησίμευαν.
Από τις 10:30 και μετά, όταν και άρχισε η παρουσίαση του παιχνιδιού, άλλοι αντέδρασαν με ενθουσιασμό, άλλοι με σκεπτικισμό, άλλοι με διστακτικότητα, όλοι και όλες όμως όταν κλήθηκαν να αγωνιστούν ενθουσιάστηκαν.
Οι πρώτες προσπάθειες των αθλητριών μας, δεν ήταν απόλυτα επιτυχημένες, καθώς ήταν αρκετά δύσκολο να προσαρμοστούν σε στόχο αρκετά μικρότερο, απ΄ αυτόν που έχουν συνηθίσει. Δυσκολίες, συνάντησαν ακόμα και οι αθλητές του αντρικού μας τμήματος Κογκαλίδης και Μαρμαρινός, οι οποίοι άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα του παιχνιδιού μετά από 30΄.
Τι είναι όμως, αυτό το παιχνίδι; Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα t-ball.gr και τον κατέχοντα την αρχική ιδέα και πατέντα Κ.Φ.Α. κ. Χρήστο Γκιουζέλη, ο οποίος ήρθε ειδικά για την παρουσίαση αυτή από το Ηράκλειο Κρήτης:
 
Η ιδέα για την δημιουργία αυτού του παιχνιδιού επήλθε όταν μια μπάλα του ποδοσφαίρου αναπήδησε επάνω σ’ ένα τραπέζι του πινγκ – πονγκ δυο φορές περνώντας από τη μια πλευρά του τραπεζιού στην άλλη χωρίς να ακουμπήσει το φιλέ.

Η πρώτη αυτή εικόνα, όπως περιγράφετε παραπάνω, συνέβη για πρώτη φορά το 1999, δυστυχώς όμως  μέχρι το 2002 πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ένα καινούριο παιχνίδι.

Το 2002 συνέβη το ίδιο περιστατικό και ένα κορίτσι 3 χρονών που βρισκόταν εκείνη την στιγμή μπροστά είπε: «Μπαμπά, βόλεϊ».

Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμβεί πολλά και διάφορα τα οποία κάποια στιγμή όταν τελειώσει και η συγγραφή του βιβλίου, που αφορά το νέο παιχνίδι, θα γίνουν γνωστά στον κόσμο.

Οι διαφορετικοί κανονισμοί αυτού του νέου παιχνιδιού, σε σχέση με άλλα αθλήματα,  κατά την γνώμη μας διέπονται από το παιδαγωγικό στοιχείο.


Αυτό το παιχνίδι, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, με τις πάρα πολλές μορφές διεξαγωγής του, έχει αγαπηθεί πάρα πολύ από τα παιδιά που το έχουν γνωρίσει μέχρι στιγμής.



Το Τ - ball 32 CG αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (καθώς επίσης και στον αύλειο χώρο) του 32ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου.



Διαμορφώθηκε από την συνένωση  στοιχείων της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, του μίνι βόλεϊ και των περιοριστικών τελικών γραμμών των υπολοίπων αθλημάτων, όπως το μπάσκετ.


Καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη του ήταν η ανάγκη των παιδιών να δραστηριοποιηθούν πιο έντονα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 32ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου, τις βροχερές – κρύες ημέρες και στις ώρες της ΦΑ.
Στην παρουσίαση μας, ήρθε και ο Ολυμπιακός Κερατσινίου, σύλλογος που δραστηριοποείται στη χειροσφαίριση, στους οποίους παρουσιάστηκε η μορφή του παιχνιδιού στο άθλημα τους και β΄ρβαια και αυτοί έμειναν ενθουσιασμένοι.
Στα βίντεο που υπάρχουν, μπορείτε να πάρετε μια γεύση του παιχνιδιού, το οποίο τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα και ο ιδρυτής του προσπαθεί να το επικοινωνήσει με κάθε τρόπο.
Από την πλευρά μας, ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γκιουζέλη για την παρουσίαση αυτή, όπως και την ομάδα του Ολυμπιακού Κερατσινίου και τον Πρόεδρο τους κ. Γιώργο Οικονόμου, για τη συμμετοχή τους.



H ομάδα του Ολυμπιακού Κερατσινίου
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...