Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Rockwave Festival 2015: Manu Chao La Ventura live στο TerraVibe

Rockwave Festival 2015: Manu Chao La Ventura live στο TerraVibe

Το Rockwave Festival, που έκλεισε φέτος τα 20α του γενέθλια, αποχαιρετά το καλοκαίρι την Τρίτη 21 Ιουλίου και προσκαλεί στη σκηνή του TerraVibe, έναν πολύ ιδιαίτερο και αγαπητό στο ελληνικό κοινό καλεσμένο με το καταπληκτικό του συγκρότημα, τον Manu Chao και τους La Ventura. Μαζί τους θα εμφανιστoύν οι BAiLdSA, οι Fundracar και οι Les SkartOI, ενώ η DJ Spery θα προθερμάνει το κοινό με τις μουσικές της επιλογές.

Το όνομα του Manu Chao, μοιάζει από μόνο του αρκετό για μια live μουσική εμπειρία που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή! Όταν δε, συνοδεύεται από τους «παλιόφιλους» του Madjid στην κιθάρα, τον Philippe Teboul στα drums και τον Gambeat στο μπάσο , με τους οποίους είχε συνεργαστεί στους Radio Bemba και τους Mano Negra, τότε μιλάμε για τη συναυλιακή συνεύρεση της χρονιάς, με όλα τα αγαπημένα τραγούδια από τη σπουδαία καριέρα του Μanu Chao και άλλα που δεν έχουν παιχτεί ποτέ ζωντανά!


Εμπνευσμένος, φύσει δημιουργικός και αφοσιωμένος με πάθος στη μουσική ο Μanu Chao ξεκίνησε σα μέλος της εναλλακτικής σκηνής του Παρισιού κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 80, μέχρι που ίδρυσε Mano Negra, την μεγαλύτερη μπάντα στην ιστορία του Γαλικιανού rock, φέρνοντας την ισπανόφωνη μουσική στην πρώτη γραμμή.


Έντονα πολιτικοποιημένος ο Μanu Chao αρθρώνει ένα μουσικό λόγο που φιλτράρει τις κοινωνικές του ευαισθησίες με καμβά ένα πολυπολιτισμικό και πολύ-γλωσσικό ηχητικό σύμπαν. Από τη reggae στο punk και από τη rock σε ethnic φόρμες η μουσική του Manu Chao είναι ένα χωνευτήρι πολιτισμών με τη χαρακτηριστική φωνή του να συμπαρασύρει κάθε θεατή.


To 1998 με το Clandestino, τάραξε τα νερά της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας και έκτοτε κυκλοφορεί σειρά εξαιρετικών δίσκων με όποιο μουσικό project και αν καταπιάστηκε, όπως μαρτυρά η τεράστια επιτυχία που γνώρισαν τα:  Me Gustas Tu, Welcome to Tihuana, King of Bongo, Je ne t'aime plus, Clandestino, Politik Kills και τόσα άλλα.


Την Τρίτη 21 Ιουλίου οι Manu Chao La Ventura θα βρεθούν στο TerraVibe με αφορμή τα 20α γενέθλια του Rockwave Festival, στήνοντας ένα party ανάλογο των περιστάσεων. Βe There!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...