Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Επιστολή νεαρής αθλήτριας που φιλοξενήσαμε την καλοκαιρινή περίοδο προετοιμασίας



Την περίοδο του καλοκαιριού είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε ορισμένες από τις μεγάλες στιγμές που οραματιστήκαμε όταν αποφασίσαμε πριν αρκετό καιρό να δουλέψουμε συστηματικά στην ανάπτυξη των υποδομών με την Ακαδημία Star Volley και τον αθλητικό σύλλογο της Δραπετσώνας.
Μια νεαρή αθλήτρια volley η Κωνσταντίνα Ν. 14 ετών, ζήτησε να ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα καλοκαιρινών προπονήσεων που γίνεται σε σχεδόν καθημερινή βάση στα δύο κλειστά γήπεδα της Δραπετσώνας με σκοπό εν όψει της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, να αυξήσει τις δεξιότητές της σε προσωπικό επίπεδο ανάπτυξης και σε ομαδικό πλαίσιο και να δοκιμασθεί σε περισσότερο απαιτητικές συνθήκες από αυτές που συνήθως προσφέρει η «ασφάλεια» μιας ομάδας παγκορασίδων και το σχετικό νεαρό της ηλικίας.
Η Κωνσταντίνα αγωνίζονταν σε σύλλογο των Νοτίων Προαστίων και σκοπός αυτής της επιθυμίας της δεν ήταν να ενταχθεί στις αναπτυξιακές ομάδες της Ακαδημίας της Δραπετσώνας αλλά το καλοκαίρι αυτό να δουλέψει με πρόγραμμα και να μάθει όσο το δυνατόν «καλύτερο» και ποιοτικότερο volley, αναπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό, τυχόν παραλείψεις ή αδυναμίες που προέκυψαν την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο. Ετσι δε δίστασε να "ταξιδεύει" σχεδόν κάθε ημέρα 32 χιλιόμετρα για να προσέρχεται στις καθημερινές προπονήσεις προετοιμασίας για ένα διάστημα 1 1/2 μήνα!
Μπορεί να μην ονομάσαμε Summer Volley Camp την εντατική καλοκαιρινή προετοιμασία (α’ φάση) που υλοποιείται για περισσότερο από 1 ½ μήνα στα δύο κλειστά γυμναστήρια της Δραπετσώνας από μια αποφασισμένη και πειθαρχημένη ομάδα αθλητριών και συνειδητά να επιλέξαμε σε αυτό το στάδιο να «κρατήσουμε χαμηλούς τόνους» και να μην επικοινωνήσουμε ιδιαιτέρως αυτή την υλοποίηση, αλλά η Κωνσταντίνα ακολουθώντας τις οδηγίες της προπονήτριας της Ακαδημίας μας και coach της γυναικείας ομάδας volley  κ. Όλγας Χατζηδημητρίου, εντάχθηκε άμεσα στο ειδικό και εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων της γυναικείας ομάδας volley μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής βιώνοντας και συμμετέχοντας σε μια μοναδική συλλογική και ατομική αναπτυξιακή εμπειρία volley.
Παρά τα σχόλια των διαφόρων ''καλοθελητών'' που πάντοτε υπάρχουν και θα υπάρχουν σχετικά με σκοπιμότητες και φανταστικά μεταγραφικά σενάρια(!!!), είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που δώσαμε την ευκαιρία στην Κωνσταντίνα χωρίς καμία απολύτως σκοπιμότητα ή προσδοκία, να συμμετέχει σε μια καλά οργανωμένη προσπάθεια, να βιώσει την εμπειρία και τη χαρά της ατομικής ανάπτυξης και προσωπικής βελτίωσης και να αποκομίσει το μέγιστο από αυτή την καλοκαιρινή προσπάθεια στην οποία συμμετείχε με πάθος, μεγάλη όρεξη και προσωπική δέσμευση.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι προπονητές με τους οποίους θα επιλέξει να συνεργαστεί την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα αναγνωρίσουν και θα επωφεληθούν από τη σημαντική καλοκαιρινή προσπάθεια της Κωνσταντίνας και τη σημαντικότατη βελτίωσή της σε μια σειρά ατομικών δεξιοτήτων και ομαδικής προσέγγισης στο όμορφο άθλημα του volley. Θα χαρούμε να συναντηθούμε στο μέλλον με την Κωνσταντίνα σε αγωνιστικούς χώρους και αθλητικούς αγώνες στους οποίους θα ξεδιπλώσει τους καρπούς των προσπαθειών της στους οποίους θα έχουμε τοποθετήσει ένα λιθαράκι (μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο επώνυμους αθλητικούς συλλόγους από την ΕΣΠΕΔΑ και έναν αντίστοιχα από την ΕΣΠΑΑΑ).
Οι Ακαδημίες της Δραπετσώνας απέκτησαν μια ακόμη φίλη !
Της ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία και να κυνηγήσει τα όνειρά της ενώ την αναμένουμε το επόμενο καλοκαίρι στην πρώτη διεθνή αποστολή προετοιμασίας της Ακαδημίας στο εξωτερικό.
Παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή της Κωνσταντίνας όπως την απέστειλε προς το σύλλογο και την Ακαδημία.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ STAR VOLLEY
Αγαπητοί,
Με αυτή την επιστολή θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο σας και ιδιαιτέρως την προπονήτρια Όλγα Χατζηδημητρίου, για την ευκαιρία που μου δώσατε να λάβω μέρος στις  καλοκαιρινές προπονήσεις σας.
Ήταν για εμένα μια μοναδική εμπειρία στα δεκατέσσερα μου χρόνια.
Είχα την τύχη να συνεργαστώ με μια καταπληκτική προπονήτρια αλλά και έναν υπέροχο άνθρωπο.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ όλα τα κορίτσια της ομάδας.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνα Νιώτη

starvolley-academy.gr

Σημείωση drapetsona volley:
Ευχαριστούμε πολύ την Κωνσταντίνα γι αυτή την αυθόρμητη αποστολή αυτής της επιστολής, από ένα παιδί που μας σκλάβωσε με το ήθος της, τη δίψα της για μάθηση, για την όρεξη για δουλειά που επέδειξε και να της πούμε, ότι οι δρόμοι μας πολύ σύντομα θα ενωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...