Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΣΤΑ 10.000μ. ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

 
 Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10χλμ. open water στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
Υπάρχουν άλλοι, υπάρχει και ο Σπύρος Γιαννιώτης! Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα open water στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου στο Καζάν. Εξίσου σημαντικό για τον ίδιο είναι πως με την παρουσία του στην πρώτη 10άδα "καθάρισε" με την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αν όλα πάνε καλά θα συμμετάσχει για πέμπτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες
Ο Γιαννιώτης δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του στο 10άρι για τρίτη συνεχόμενη φορά, ωστόσο έχει πλέον επτά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και το κυριότερο είναι πως ανεβαίνει στο βάθρο των διοργανώσεων του open water από το 2007 στη Μελβούρνη.


Ο 35χρονος Κερκυραίος που έχει κάνει μόλις έναν αγώνα φέτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο 10χλμ. ανέβηκε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Ακολούθησε συγκεκριμένη τακτική, εξασφάλισε τη θέση στην 10άδα και σιγά σιγά περνούσε έναν έναν τους μεγάλους αντιπάλους του στον ποταμό Καζάνκα.


ADVERTISEMENT
Ανέβηκε δεύτερος πίσω από τον νικητή τελικά, τον δυνατό Αμερικανό Τζόρνταν Βιλιμόφσκι, τον κυνήγησε, αλλά δεν κατάφερε να τον προσπεράσει. Με ένα δυνατό φίνις ο πρωταθλητής Ευρώπης από την Ολλανδία, ο Φέρι Φέρτμαν συναγωνίστηκε τον Γιαννιώτη και τον πέρασε στον τερματισμό για να του πάρει το αργυρό μετάλλιο.

Η φετινή χρονιά είναι μια χρονιά με ρεκόρ για τον Γιαννιώτη. Τον περασμένο Ιούνιο έγινε ο κολυμβητής με τις περισσότερες νίκες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης. Με δύο συμμετοχές σε τελικούς κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ο μόνιμος πρωταγωνιστής στις πισίνες, στις θάλασσες, στις λίμνες και στα ποτάμια από το 1999, θα κολυμπήσει για το μεγάλο φινάλε μπροστά από την παραλία Κοπακαμπάνα το επόμενο καλοκαίρι.

Ο δεύτερος Έλληνας του αγώνα, ο Αντώνης Φωκαΐδης, κατέλαβε την 29η θέση. Τόσο ο Γιαννιώτης, όσο βέβαια ο Φωκαΐδης και η Κέλλυ Αραούζου προπονούνται με τον Νίκο Γέμελο. Ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ:

"Είμαι ευτυχισμένος για την επιτυχία του Σπύρου. Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Σπύρος ως άνθρωπος και ως αθλητής και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος. Θέλω να ευχαριστήσω το Σπύρο για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει τόσα χρόνια, την ΚΟΕ και τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, που ό,τι θέλουμε μας το δίνει, ενώ θέλω να ευχαριστήσω και την ΕΟΕ, που μέσω των χορηγών, μας στηρίζει. Το σημαντικό είναι ότι όλα αυτά γίνονται χωρίς να έχουμε μια πισίνα, όλες αυτές οι επιτυχίες. Κανείς δε πρέπει να λησμονεί, τέλος, ότι ο Σπύρος θα πάρει μέρος στην 5η Ολυμπιάδα της ζωής του. Είναι κάτι που έχουν καταφέρει ο Γιώργος Μαυρωτάς και ο Γιώργος Αφρουδάκης και τώρα ο Σπύρος Γιαννιώτης, με τον ίδιο προπονητή".

Η τριάδα Γιαννιώτης-Αραούζου-Φωκαΐδης θα αγωνιστεί στο ομαδικό, όπου και είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο πριν από δύο καλοκαίρια στη Βαρκελώνη. Ο Γιαννιώτης έχει δηλώσει συμμετοχή και στα 25χλμ. και σε παλαιότερη επικοινωνία με το Sport24.gr είχε πει πως θα το δοκιμάσει, αν έχει δυνάμεις.

Ο Βιλιμόφσκι δέχεται συγχαρητήρια για τη νίκη του, ο Γιαννιώτης διακρίνεται αριστερά

Η πρώτη 10άδα που εξασφαλίζει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

1.Τζόρνταν Βιλιμόφσκι (ΗΠΑ) 1:49.48.2

2.Φέρι Φέρτμαν (Ολλανδία) 1:50.00.3

3.Σπύρος Γιαννιώτης (Ελλάδα) 1:50.00.7

4.Σον Ράιαν (ΗΠΑ) 1:50.03.3

5.Τζακ Μπερνέλ (Μ.Βρετανία) 1:50.05.8

6.Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ (Γαλλία) 1:50:06.4

7.Σιμόνε Ρουφίνι (Ιταλία) 1:50.09.1

8.Ρίτσαρντ Γουέινμπεργκερ (Καναδάς) 1:50.19.9

9.Άκαν Ντο Κάρμο (Βραζιλία) 1:50.23.1

10.Φεντερίκο Βανέλι (Ιταλία) 1:50.23.1

--------

29.Αντώνης Φωκαΐδης (Ελλάδα) 1:51.27.3

Τα παγκόσμια μετάλλια του Γιαννιώτη στο Open Water

2007 Μελβούρνη Χάλκινο 5χλμ

2009 Ρώμη Αργυρό 5χλμ

2011 Σαγκάη Αργυρό 5χλμ

2011 Σαγκάη Χρυσό 10χλμ

2013 Βαρκελώνη Χρυσό 10χλμ

2013 Βαρκελώνη Αργυρό Ομαδικό

2015 Καζάν Χάλκινο 10χλμ
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...