Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

‘Εσοδα στον αθλητισμό

By
Η ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για αναβάθμιση του αθλητισμού περνάει μέσα και από την αύξηση της χρηματοδότησής του. Φυσικά, στην πλατεία Κουμουνδούρου ξορκίζουν όσους υποστηρίζουν ότι «λεφτά υπάρχουν». Βρίσκονται, όμως, στη διαδικασία αναζήτησης νέων πόρων για να αυξήσουν τα κονδύλια προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

1η πηγή εσόδων
Στο πρόγραμμα που έχει αναρτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για δημόσια διαβούλευση προβλέπεται η αξιοποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Αυτόματα θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας, καθώς θα περικοπούν δαπάνες για θέρμανση και ηλεκτρική ενέργεια μέσω εκμετάλλευσης διαφορετικών πηγών.

2η πηγή εσόδων
Ανταποδοτικότητα του επαγγελματικού αθλητισμού προς τον ερασιτεχνικό. Μέσα από την επιβολή κάποιων τελών είτε πάγιων είτε επί των κερδών. Αν και εδώ που τα λέμε, μάλλον η κυβέρνηση θα κοιτάξει την πρώτη επιλογή, διότι δύσκολα θα βρει κερδοφόρες Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες στην Ελλάδα πλην του Ολυμπιακού.

3η πηγή εσόδων
Παρακράτηση ενός μικρού ποσοστού από τον ετήσιο τζίρο όλων των στοιχηματικών εταιριών. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, οι κρατικές επιχορηγήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες μπορούν να βγουν μόνο από το συγκεκριμένο κονδύλι.

4η πηγή εσόδων
Αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για αθλητικό τουρισμό. Οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα ευνοούν την προετοιμασία, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, των ομάδων από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη που πηγαίνουν κατά κύριο λόγο στην Ισπανία επειδή εμείς μείναμε πίσω σε αυτόν τον τομέα.

5η πηγή εσόδων
Έκδοση ενός αθλητικού λαχείου. Με τα κέρδη να πηγαίνουν κατευθείαν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό για τη βελτίωση υποδομών και συνθηκών ακόμα και για τους πρωταθλητές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...