Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΛΕ ΚΑΝΕ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 2-3 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ 8 ΤΟΥ CHALLENGE CUP

Ηρωική πρόκριση και τώρα... μεγαλεία για τον Πανναξιακό
 Με 10 αθλήτριες και χωρίς προπονητή, ο Πανναξιακός πήρε μια σπουδαία πρόκριση στην 8άδα του Τσάλεντζ Καπ γυναικών. Οι Ναξιώτισσες ήθελαν δύο σετ στη Γαλλία, όπου βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από τη Λε Κανέ. Ωστόσο βρήκαν την ψυχή και πραγματοποίησαν την πιο σπουδαία ανατροπή στην ιστορία της ομάδας. Στο τέλος πανηγύρισαν και τη νίκη με 3-2, μαζί με την πρόκριση. 
 
Στα προημιτελικά της διοργάνωσης ο Πανναξιακός αντιμετωπίζει το φαβορί της διοργάνωσης, την ρωσική Ουραλότσκα με τις 8 κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο αγώνες  θα γίνουν 4 και 11 Μαρτίου με πρώτο αγώνα στη Ρωσία και ρεβάνς στη Νάξο!

Με την αρχηγό, Σία Τοτσίδου να εκτελεί και χρέη προπονητή, ο Πανναξιακός μπήκε στον αγώνα με στόχο την πρόκριση και στο πρώτο σετ προηγήθηκε με 8-5. Ωστόσο δεν κράτησε για πολύ το προβάδισμά του, ενώ βρέθηκε στο -3, λίγο πριν το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Πάλεψε όμως το σετ, ισοφάρισε σε 18-18, αλλά το 19… κόλλησε και η Λε Κανέ πήγε σε σετ μπολ.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ελληνική ομάδα λυγίζει στις Κάννες, αφού έχασε το 2ο σετ πριν ακόμα ξεκινήσει (8-1, 16-10), οι Ναξιώτισσες, διέψευσαν τους πάντες. Πήραν κεφάλι στο σκορ από την αρχή του 3ου σετ (6-8) και άντεξαν στην πίεση, καθώς οι Γαλλίδες μετέτρεψαν το 20-22 σε 23-22. Τότε ο Πανναξιακός απάντησε με ένα σερί 3-0 για να μειώσει σε 2-1.

Με την ψυχολογία ανεβασμένη ο Πανναξιακός πήρε κεφάλι από νωρίς (3-8). Η Λε Κανέ ροκάνισε τη διαφορά και βρέθηκε μπροστά με 16-15. Ωστόσο οι ελληνίδες είχαν ξανά τις απαντήσεις και… έβγαλαν νοκ άουτ την αντίπαλη ομάδα με δύο σερί 3-0 (16-18) και 4-0 (17-22). Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε με το τάι μπρέικ για τη μεγαλειώδη νίκη στη Γαλλία.

volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...