Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Φοίνικας Σύρου - ΠΑΟΚ (12η αγωνιστική, 12/1, 19.00, Novasports-3)

Το δεύτερο τηλεοτπικό ντέρμπι που θα γίνει στη Σύρο μεταξύ του Φοίνικα και του ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει την Δευτέρα το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ (12/1, 19.00, Novasports-3, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας).

Ο Φοίνικας Σύρου προέρχεται από την εντός έδρας νίκη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-0 σετ αλλά σε αγώνα που οι συριανοί δεν πιέστηκαν λόγω της έλλειψης πασαδόρου στον Εθνικό. Η ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς στοχεύει στην 7η νίκη στο πρωτάθλημα και στην 5η εντός έδρας έτσι ώστε να μπει για τα καλά στο κόλπο της πρώτης 4αδας.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και το «Δ.Βικέλας» αναμένεται να είναι κατάμεστο.
Ο Δημήτρης 3-2 τον Νικήτα
Πρόσωπα του αγώνα είναι τα δύο αδέλφια Εφραιμίδη, ο Νικήτας που παίζει λίμπερο στον Φοίνικα και ο Δημήτρης που είναι ακραίος στον ΠΑΟΚ και μεγάλη αποκάλυψη της 11ης αγωνιστικής όπου αναδείχτηκε MVP.
«Με τον αδελφό μου θα παίξουμε για έκτη φορά αντίπαλοι. Όσο ήμουν στη Νίκη Αιγινίου και ο Δημήτρης στον Ηρακλή είχαμε από δύο νίκες. Ο Δημήτρης έχει τώρα προβάδισμα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Φοίνικα με 3-1 στην πρεμιέρα», λέει ο Νικήτας και έπλεξε το εγκώμιο του αδελφού του: «Πολύ χάρηκα που αναδείχτηκε MVP. To αξίζει. Εχει κάνει πολύ δουλειά. Επειδή τον γνωρίζω καλά σας λέω με βεβαιότητα πως το χτύπημα του δεν το έχει άλλος στην κατηγορία».
«Καλύτερος ο ΠΑΟΚ»
 Αύριο, όμως, ο Νικήτας θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει τις νίκες και χαρακτήρισε τον ΠΑΟΚ την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος: «Παίζουμε κατά την άποψη μου με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Θεωρώ τον ΠΑΟΚ καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Έχει καλύτερο διαγώνιο, οι ακραίοι είναι λιγότεροι αλλά αυτή τη περίοδο είναι πιο αποτελεσματικοί και ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία ενίσχυσης. Στην πάσα οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες. Ο Ολυμπιακός έχει πιο πολλές λύσεις στους κεντρικούς. Για όλα αυτά πιστεύω πως θα έχουμε δύσκολο έργο. Θέλουμε να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ. Δεν θα είναι εύκολο αλλά και ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να κάνει περίπατο. Αν κλείσουμε σωστά τον έναν από τους βασικούς επιθετικους του θα έχουμε περισσότερες ελπίδες. Είχαμε καλή εβδομάδα, είμαστε σε φόρμα αλλά δεν είχαμε δυνατό αγώνα με τον Εθνικό και αυτό δε μας βοήθησε».
Αήττητος εκτός έδρας
Ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην 11η νίκη του στο πρωτάθλημα ώστε να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό αλλά και να εξασφαλίσει την είσοδο του στην πρώτη 4αδα που και ο πρώτος μεγάλος στόχος. Ο ΠΑΟΚ μαζί με τον Ολυμπιακό είναι οι μοναδικές ομάδες που είναι αήττητες εκτός έδρας. Η αποστολή του ΠΑΟΚ προπονήθηκε το πρωί στο Παλατάκι και αυτή την ώρα ταξιδεύει για την Σύρο. Εκτός αποστολής για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι είναι ο Βασίλης Καρασαββίδης, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Εφήβων στην Ουγγαρία.
«Έχει ενισχυθεί ο Φοίνικας»
Από τους πιο έμπειρους παίκτες του ΠΑΟΚ που στο παρελθόν αγωνίστηκε και «δέθηκε» με τον Φοίνικα είναι ο Βασίλης Κουρνέτας ο οποίος είπε: «Είναι ένα ντέρμπι, ένας δύσκολος αγώνας για την ομάδα μου που προέρχεται από τη δοκιμασία με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Η έδρα του Φοίνικα είναι δύσκολη και οι αντίπαλοι μας έχουν ενισχυθεί σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στη Πυλαία που νικήσαμε 3-1. Αν είμαστε καλά μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ είναι η είσοδος στην 4αδα αλλά αν νικήσουμε τον Φοίνικα πάμε πλέον για ένα καλό πλασάρισμα στις δύο πρώτες θέσεις. Υπάρχει γκρουπ ομάδων που μας ακολουθεί και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Έχουμε κρατήσει το αήττητο εκτός έδρας λόγω εμπειρίας και καλής απόδοσης. Είμαστε σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια. Έχουμε βρει καλό ρυθμό και μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε καλά».
«Μη μπλέξουμε σε περιπέτειες»
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης είπε: «Ο Φοίνικας Σύρου τα τελευταία χρόνια είναι ένας πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος για αυτό και βρίσκεται στις υψηλές θέσεις. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι , μετά από ένα κουραστικό ταξίδι, απέναντι σε μια καλή ομάδα και δύσκολη έδρα. Μπορεί ο Φοίνικας τη δεδομένη χρονική στιγμή να μην έχει πορεία που θα ήθελε αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Για αυτό όπως είπα και στο προηγούμενο ματς για να κερδίσουμε τον Φοίνικα θα πρέπει να παίξουμε καλό βόλει αλλιώς θα μπλέξουμε σε περιπέτειες. Ο Φοίνικας έχει και έναν νέο ξένο παίκτη τον οποίο δεν έχουμε δει να αγωνίζεται και αποτελεί ένα ερωτηματικό για εμάς. Εμείς δεν έχουμε ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και πάμε για να κάνουμε ότι το καλύτερο για να πάρουμε τη νίκη».

Προβάδισμα Φοίνικα 7-4


Ο Φοίνικας Σύρου με τον ΠΑΟΚ έχουν αγωνιστεί 11 φορές από το 2008 οπότε οι νησιώτες ανέβηκαν στην Volleyleague. Ο Φοίνικας προηγείται στις νίκες με 7-4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...