Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Αναβάθμιση του αθλητισμού

Στην αναβάθμιση του αθλητισμού και στην ισότιμη αντιμετώπισή του με τον πολιτισμό και την παιδεία προσανατολίζεται το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα στον σχεδιασμό της πρώτης κυβέρνησης από τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων!


Εξ αρχής ο νέος πρωθυπουργός της Έλλάδας είχε αποφασίσει τον περιορισμό των υπουργείων μέσα από την συνένωσή τους. Έτσι, η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα ενταχθούν σε ένα νέο ενιαίο χαρτοφυλάκιο με τρεις αναπληρωτές υπουργούς που θα αναλάβουν ο καθένας τον τομέα του. «Έτσι, θα δημιουργηθεί μία ισορροπία μεταξύ τριών ιδιαίτερα νευραλγικών τομέων στην καθημερινότητα του Έλληνα και θα αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος με την υποβάθμιση του αθλητισμού», υποστηρίζουν στην πλατεία Κουμουνδούρου.
Αυξημένες αρμοδιότητες με το νέο καθεστώς θα έχει και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού που τα προηγούμενα χρόνια είχε καταντήσει… γλάστρα, όπως υποστήριζαν όσοι κυκλοφορούσαν στα διάφορα γραφεία και στους διαδρόμους της ΓΓΑ.
Η ονοματολογία τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν ωφελεί στη σωστή ενημέρωση. Πολλά θα εξαρτηθούν από τις… καραμπόλες που γίνονται από τη στιγμή που ο νέος πρωθυπουργός ορκίστηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ανέλαβε τα καθήκοντά του.
Στην πλατεία Κουμουνδούρου, βέβαια, όλοι συμφωνούν ότι στον αθλητισμό ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύεται απόλυτα τον Ιούλιο Συναδινό. Πρόκειται για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του εδώ και μία 10ετία με εμπειρία στον αθλητισμό λόγω της ενασχόλησής του με τον στίβο τόσο ως αθλητής, όσο και ως έφορος του ίδιου τμήματος.
Προτεραιότητα τα γήπεδα
Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού, αρμόδιου για θέματα αθλητισμού, αλλά και του γενικού γραμματέα, οι προτεραιότητες έχουν ξεκαθαρίσει. Πρώτα απ’ όλα είναι η διευθέτηση του προβλήματος με τις αδειοδοτήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Η παράταση για την ανανέωση στις άδειες λειτουργίας λήγει στις 8 Φεβρουαρίου. Επειδή στις περισσότερες εγκαταστάσεις έλειπαν οι οικονομικοί πόροι, οι διοικήσεις αδράνησαν και τώρα στη νέα κυβέρνηση ξέρουν ότι πρέπει να τρέξουν για να διαγράψουν κάθε κίνδυνο για την ασφάλεια αθλητών, παραγόντων και φιλάθλων. Όπως επίσης και για να αποτρέψουν ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου από ενδεχόμενες αναβολές αγώνων ή αλλαγές έδρας.
Η δεύτερη προτεραιότητα έχει να κάνει με την κατανομή των χρημάτων που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του 2015 για τον αθλητισμό. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 49 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 25% σε σύγκριση με το 2014. Τα περισσότερα χρήματα φέρεται να έχουν κοπεί από τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά υπάρχει και ψαλίδι στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών δίχως να αποτυπώνεται αυτό σε πραγματικούς αριθμούς.
«Ο προϋπολογισμός χρειάζεται αναθεώρηση διότι μπαίνουμε σε προολυμπιακή χρονιά και οι ομοσπονδίες χρειάζονται τα χρήματα για τη σωστή προετοιμασία των αθλητών και τη διεκδίκηση των εισιτηρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο. Δεν θέλουν τα χρήματα το 2016 διότι τότε δεν θα υπάρχουν τόσες πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις», λένε στην πλατεία Κουμουνδούρου που δείχνουν πώς γνωρίζουν με ακρίβεια πώς πρέπει να κινηθούν πριν προχωρήσουν στη θεσμική παρέμβαση μέσα από τη δική τους νομοθετική ρύθμιση του πλαισίου που θα διέπει τον αθλητισμό, αγωνιστικό και όχι μόνο.
sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...