Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ

H καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά!
Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά μας έλεγαν οι γονείς μας, γι’ αυτό φροντίζουμε να είμαστε καθαροί κι εμείς και τα ρούχα μας.
Ωστόσο αυτό φαίνεται δε το έχουν ακούσει μερικοί δήμοι αλλιώς δεν εξηγείται για το ότι πολλά από τα γήπεδα του βόλεϊ αντιμετωπίζουν προβλήματα καθαριότητας. Και θα ήταν πολύ εύκολο να πούμε «πάρε μια σκούπα και σκούπισε» αλλά ούτε αυτό δε κάνουν πόσο μάλλον να χρησιμοποιήσουν χλωρίνη με νερό και να καθαρίσουν το τάραφλεξ και παρκέ (δε μιλάμε για τις κερκίδες φυσικά γιατί έτσι κι αλλιώς το πακέτο με τα υγρά χαρτομάντηλα έχει γίνει απαραίτητο αξεσουάρ αν θες να κάτσεις εκεί). Αποτέλεσμα; Πολλοί αθλητές να πάσχουν από δερματικές παθήσεις που είναι αποτέλεσμα της επαφής τους με τα δάπεδα των κλειστών γυμναστηρίων.
Όταν το «Μελίνα Μερκούρη» δεν είναι υπό την προστασία του Ολυμπιακού και της μεγάλης προσοχής και φροντίδας του Σπύρου Μπλέτσα δεν ξέρεις που να ακουμπήσεις γιατί όπου και να ακουμπήσεις θα λερωθείς (δε συζητάω τι γίνεται όταν προετοιμάζονται οι Εθνικές ομάδες ή όταν το χρησιμοποιούν ομάδες από τις γύρω περιοχές). Το κλειστό της Παραλίας της Καλαμάτας έχει γίνει πολλές φορές εστία μικροβίων για τους αθλητές και χρειάστηκε να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας για να αποφασίσει ο δήμος να καθαρίσει. Ούτε το κλειστό του Δήμου Μαρκόπουλου είναι σε καλύτερη κατάσταση, ούτε το Κλειστό της ΦΕΑ, ούτε το κλειστό του Πανελληνίου, ούτε της Ν. Φιλαδέλφειας, ούτε του Χαλανδρίου. Ούτε, ούτε, ούτε. Πολλά τα ούτε και την πληρώνουν οι αθλητές και τα παιδιά που αθλούνται σε αυτούς τους χώρους. Κι όλο το κόστος είναι ένας κουβάς νερό με χλωρίνη για να απολυμαίνετε το γήπεδο και ένας υπάλληλος του γηπέδου πρόθυμος να καθαρίσει και να μη βιάζεται, να διώξει δημοσιογράφους και όσους έχουν μείνει στο γήπεδο να μαζέψει όπως-όπως τα πράγματά του, να κλείσει τα φώτα για να πάει σπίτι του μετά τον αγώνα.
Αυτά πρέπει να τα δουν άμεσα τα σωματεία που μισθώνουν τα γήπεδα ή οι δήμοι γιατί φαντάζομαι και στους ανθρώπους αυτούς έλεγαν οι γονείς τους «Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ» 
greekvolley.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...