Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Δώστε τους τα βασικά

By
Πιάσαμε άραγε πάτο ή έχει και πιο χαμηλά; Μέσα στη χρονιά που φεύγει είδαμε αθλητικές εγκαταστάσεις είτε να κλείνουν λόγω έλλειψης θέρμανσης είτε να λειτουργούν με πολικές θερμοκρασίες.
Το 2015 είναι μία χρονιά κατά την οποία οι αθλητές μας θα διεκδικήσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Η προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν άρχισε στα τέλη του 2014 και σιγά-σιγά κορυφώνεται αφού από Φεβρουάριο θα αρχίσουν τα πρώτα μίτινγκ και γενικώς οι πρώτοι αγώνες προετοιμασίας ενόψει των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, είτε πρόκειται για ευρωπαϊκά είτε για παγκόσμια πρωταθλήματα. Τι ακριβώς όμως τους παρέχει η πολιτεία για να μπορέσουν να προπονηθούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα; Οι παροχές κυμαίνονται από το σχεδόν τίποτα ως το απόλυτο τίποτα. Οι αθλητές με τις ψαλιδισμένες επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών παλεύουν κυριολεκτικά μόνοι τους τα τελευταία χρόνια και συνεχίζουν να κάνουν αυτό που κάνουν απλά και μόνο από την αγάπη τους για το άθλημά τους.
Η πολιτεία αδυνατεί να παράσχει ακόμα και τα βασικά. Έναν χώρο για να προπονηθούν στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πισίνες να κλείνουν το χειμώνα λόγω έλλειψης χρημάτων για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο με τους αθλητές και τους προπονητές να κάνουν το σταυρό τους για ένα ζεστό φθινόπωρο και μία ζεστή άνοιξη, ώστε να κλείσουν οι πισίνες όσο πιο πίσω γίνεται το Νοέμβριο και να ανοίξουν ξανά όσο πιο γρήγορα γίνεται στις αρχές Μαρτίου. Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα του 2014, του 2015 και ένας Θεός ξέρει για πόσο ακόμα. Να ζεσταίνονται οι πισίνες από τον ήλιο και όχι μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων. Απευθείας. Και δεν είναι μόνο τα κολυμβητήρια. Αυτές τις μέρες ήρθε στην επικαιρότητα το πρόβλημα των γυμναστών. Τόσο στον Άγιο Κοσμά όσο και στη Μίκρα το πετρέλαιο δεν υπάρχει και οι αθλητές προπονούνται ακόμα και σε θερμοκρασίες κάτω των δέκα βαθμών με μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστούν.
Η ΕΟΕ προσπάθησε να δώσει κάποια λύση με το πρόγραμμα «Υιοθετείστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο» και τα κατάφερε εξαιρετικά, ωστόσο αυτοί οι αθλητές που υιοθετήθηκαν βρήκαν «ανάδοχο γονιό» αλλά δεν έχουν σπίτι για να κοιμηθούν. Την ίδια στιγμή από αυτούς τους αθλητές υπάρχει η απαίτηση να φέρουν επιτυχίες. Και να το πάμε ακόμα παραπέρα. Από τις επιτυχίες των αθλητών σε πολλές περιπτώσεις εξαρτώνται και οι επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να βρει μία λύση σε αυτά τα προβλήματα. Απαιτήσεις για πολυτέλειες της εποχής του 2004 δεν υπάρχουν. Δώστε τους όμως τα βασικά, γιατί διαφορετικά ο αθλητισμός θα αρχίσει σταδιακά να συρρικνώνεται.
sportsfeed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...