Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΒΟΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ που θα γίνει στο γυμνασστήριο του Πανελληνίου θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα των αγώνων της 11ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ (5/1, 19.30, Novasports-3, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Νικολόπουλος).

Επιστροφή Καλμαζίδη στην Κυψέλη
O αγώνας είναι πολύ σημαντικός βαθμολογικά και για τις δύο ομάδες. Το πρόσωπο που ξεχωρίζει είναι ο Γιάννης Καλμαζίδης. Πριν από ένα χρόνο ανέλαβε τον Παναθηναϊκό στο τέλος του Α΄γύρου που μετρούσε 11 ήττες σε ισάρθμους αγώνες και κατάφερε να σώσει την ομάδα του τριφυλλιού. Το καλοκαίρι οι δρόμοι του Καλμαζίδη και του Παναθηναϊκού χώρισαν φιλικά και από τότε είναι η πρώτη φορά που ο ελληνοσουηδός τεχνικός επιστρέφει στην έδρα της προηγούμενης ομάδας του.
Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα (με Παμβοχαϊκό, Άρη, Ολυμπιακό και Εθνικό) και στοχεύει στην 6η νίκη που θα τον διατηρήσει σε απόσταση βολής από την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.
«Έργο Καλμαζίδη»
Ο πασαδόρος του Παναθηναϊκού Κώστας Στιβαχτής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα αντιμετωπίσει αντίπαλο τον Γιάννη Καλμαζίδη με τον οποίο πάλεψαν μαζί τη σεζόν 2013-14: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Αυτό οφείλεται στον Γιάννη Καλμαζίδη. Εγώ τον γνωρίζω από πέρυσι και είδα τι δουλειά κάνει. Τον θεωρώ από τους καλύτερους προπονητές που υπάρχουν. Πέρυσι αυτό που πετύχαμε ήταν άθλος. Ανελαβε την ομάδα μετά από 11 ήττες και μας είχε βοηθήσει πολύ. Οι ίδιοι παίκτες άλλαξαν και έκαναν έναν θεαματικό Β΄ γύρο. Δουλέψαμε και μας βοήθησε πολύ ψυχολογικά κι αυτό φάνηκε. Ο ΠΑΟΚ σε όλους τους τομείς δουλεύει πολύ καλά κι αν κάτι δεν τους πάει καλά το καλύπτουν οι υπόλοιποι. Λειτουργούν βάση ενός πλάνου και βγάζουν τα αρνητικά του αντιπάλου κι όλα αυτά είναι έργο Καλμαζίδη. Δεν θα ξεχάσω την περσινή σεζόν. 
«Από τέσσερις ήττες»
Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ο Στιβαχτής είπε: «Με βάση τα αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων δεν είμαστε και στην καλύτερη κατάσταση. Προερχόμαστε από τέσσερις ήττες. Ειδικά με τον Παμβοχαϊκό ίσως μας επηρέασε που χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε τον Ολυμπιακό αλλά δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα είμαστε σε διαφορετική φάση από ότι πέρσι. Με νίκη θα πάρουμε πολύτιμους βαθμούς και το ταμείο μας πιστεύω πως θα είναι θετικό για τον Α΄γύρο. Περιμένω να γίνει ένα ωραίο ματς».
Αήττητος εκτός έδρας
Ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην 10η νίκη του στο πρωτάθλημα ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τη βαθμολογική του θέση στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε τέσσερις εκτός έδρας αγώνες ο δικεφαλος μετράει ισάριθμες νίκες. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και μοναδική απουσία είναι του Βασίλη Καρασαββίδη που είναι λίμπερο στην Εθνική Εφήβων.
«Ευχάριστη και περίεργη αίσθηση»
O προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης είπε: «Είναι μια ευχάριστη αίσθηση και παράλληλα περίεργη γιατί πέρυσι δέθηκα πολύ με τον Παναθηναϊκο. Καταφέραμε να πετύχουμε κάτι πολύ δύσκολο. Τώρα όμως είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ και θέλω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου. Είναι μια δύσκολη έδρα με πολύ ένθερμους φιλάθλους και δεν περνάς εύκολα από εκεί. Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι μια πολύ σκληρή και δυνατή ομάδα, ίσως όχι τόσο σταθερή, αλλά σίγουρα αύριο θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δυσκολίες και την ομάδα του Παναθηναϊκού για να φύγουμε με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για εμάς».
«Πράσινο» προβάδισμα 31-14
Από το 1998 έχουν γίνει 45 αναμετρήσεις στη Volleyleague και ο Παναθηναϊκός προηγείται στις 31-14. Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκο έχουν γίνει 23 αγώνες με τον Παναθηναϊκό να έχει 17 νίκες και ο ΠΑΟΚ 6 νίκες με την τελευταία τον Μάρτιο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...