Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - ΧΑΝΘ 3-1 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΤΡΩΝ

Μια μεγάλη και ιστορική νίκη σημείωσε σήμερα το βράδι το αντρικό μας τμήμα. Συγκεκριμένα, για την 4η αγωνιστική της β΄ φάσης του κύπελου Ελλάδας, επιβληθήκαμε εντός έδρας της ΧΑΝΘ με 3-1 (22-25, 25-23, 28-26, 25-21).
Αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη νίκη μας επί αντίπαλου της Α2 και τώρα πια με την πρόκριση μας, θα κληθούμε στην αυριανή κλήρωση να αντιμετωπίσουμε ίσως μία από τις ομάδες της Α1.
Στο σημερινό αγώνα, τα παιδιά μας, μας έκαναν περήφανους, γιατί ίσως σημείωσαν τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του συλλόγου μας και γιατί χρειάστηκε να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης, για να υποτάξουν την πολύ καλή ομάδα της ΧΑΝΘ, η οποία παρουσίασε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και καλοδουλεμένο σύνολο, αποδεικνύοντας ότι η 12η θέση που κατέχει στη βαθμολογία, είναι πλασματική, από τα λίγα που ξέρουμε για το γ΄ όμιλο της Α2.
Σε ότι αφορά το σημερινό αγώνα, η Δραπετσώνα μπήκε πολύ καλά στον αγώνα και με πολύ πάθος προηγήθηκε με 7-3. Η ΧΑΝΘ, όμως ισορρόπησε τον αγώνα και με ένα μεγάλο σερί 0-8, πήρε το προβάδισμα με 7-11, το οποίο στη συνέχεια έγινε 10-17. Ήταν όμως η σειρά της Δραπετσώνας για να κάνει τη δική της αντεπίθεση και με δικό της σερί 8-1, ισοφάρισε σε 18-18. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς η ΧΑΝΘ εκμεταλεύτηκε τα λάθη και ολιγωρίες μας και πήρε ισχνό προβάδισμα για να το κρατήσει, μέχρι το 0-1.
Το 2ο σετ, κύλησε με τις ομάδες να πηγαίνουν πόντο - πόντο, με μεγαλύτερη διαφορά το 9-12 και τις ομάδες να εναλλάσονται στην πρωτοπορία, μέχρι που η πιο ψύχραιμη και παθιασμένη Δραπετσώνα, να ισοφαρίσει σε 1-1.
Στο 3ο σετ, η ΧΑΝΘ ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 4-8. Η ομάδα μας, όμως ανέβαζε την απόδοση της και αργά αλλά σταθερά ροκάνιζε τη διαφορά μέχρι να ισοφαρίσει σε 19-19, να πάρει άμεσα την πρωτοπορία και να πηγαίνει στο σετ - μπολ, το οποίο το είχε συνέχεια για 4 συνεχόμενες φορές, μέχρι που με έναν άσσο του Παυλίδη, με τη βοήθεια του φιλέ, προηγηθήκαμε με 2-1.
Στο σημείο που φτάσαμε, δεν υπήρχε περίπτωση η ψυχωμένη Δραπετσώνα, να απολέσει αυτή την πρόκριση. Έτσι, αν και η ΧΑΝΘ δεν κατέθετε εύκολα τα ''όπλα'', είμασταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, εκτός του 15-16 και μετά το 19-19, με σερί 6-2, πανηγυρίσαμε την πολύ μεγάλη πρόκριση που μας φέρνει στα μεγάλα σαλόνια, στις 16 καλύτερες ομάδες του κύπελου Ελλάδας.
Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Τσιμπινού και Βελώνη.
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ: (Χατζημιχάλης) Μπαλτάσης, Μαρμαρινός, Κλώνος, Παυλίδης, Μπουλγάρου, Κογκαλίδης, Αντωνιάδης (λ), Τζαννετουλάκος (λ), Γιωτάκης.
ΧΑΝΘ: (Δράμπας) Τερζόγλου, Νικολακάκης, Παραδεισάνος, Παπαπαναγιώτου, Χρυσάφης, Αλεξίου, Πάντσιος (λ), Τσοπάνογλου, Δημητρίου.
 
Στους υπόλοιπους αγώνες της 4ης αγωνιστικής:
ΚΥΖΙΚΟΣ - ΑΕΚ 3-1
ΠΗΓΑΣΟΣ Ν. Κ. - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-3
ΠΗΓΑΣΟΣ Π. - ΝΙΚΗ ΑΙΓ.  2-3
 
Οι 16 ομάδες που θα μπουν στην αυριανή κλήρωση, είναι οι εξής:
ΝΟΤΟΣ: Oλυμπιακός, Κηφισιά, Φοίνικας, Παναθηναικος, Παμβοχαικός, Παναχαική, Λαμία, Δραπετσώνα, Κύζικος, Καλαμάτα.
ΒΟΡΡΑΣ: ΠΑΟΚ, Εθνικός Αλ, Ορεστιάδα, Άρης, Ηρακλής, Νίκη Αιγ.
 
Υποθετικά, θα κληρωθούν 5 ζευγάρια από το Νότο και 3 ζευγάρια από το Βορρά, εκτός και αν αύριο στην κλήρωση, έχουμε νέες εκπλήξεις και χωριστεί ο Νότος σε διαμερίσματα. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...