Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΙΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ 1ους ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Η εθνική ομάδα πόλο των νεανίδων ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

Ακόμα ένα μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος τα κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο των νεανίδων. Η ομάδα του Στέφανου Λέανδρου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, επικρατώντας στο "μικρό" τελικό με 8-7 της Ιταλίας.
Σχεδόν όλες οι παίκτριες, ηλικίας 16 και 17 χρονών, που συνθέτουν την ομάδα του Στέφανου Λέανδρου έχουν ήδη κατακτήσει παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια, έχουν παίξει σε Final-4 του Euro League και του LEN Trophy και φυσικά στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.
ADVERTISEMENT
Στην πρώτη της εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση η συγκεκριμένη ομάδα κατέκτησε ευκολότερα από δείχνει το τελικό αποτέλεσμα το μετάλλιο, το τρίτο για τα ελληνικά χρώματα στο Αζερμπαϊτζάν. Μετά από ένα άσχημο πρώτο οκτάλεπτο με μη αποτελεσματική προσπάθεια στην άμυνα, η Ιταλία προηγήθηκε με 3-1.
Η συνέχεια ήταν διαφορετική, οι Ελληνίδες πίεσαν στην άμυνα και με σερί 4-0 (3-5 στα 2:09 στο β' οκτάλεπτο), γύρισαν το παιχνίδι. Σε εκείνο το σημείο φάνηκε το βάθος στο ελληνικό ρόστερ, εν αντιθέσει με την Ιταλία που είχε μονάχα την Αγκνέζε Κοκιέρε να απειλεί στην επίθεση. Πάντως την 16χρονη Ιταλίδα που σημείωσε πέντε γκολ, δεν κατάφερε να την περιορίσει η Ελλάδα.
Η Ελισάβετ Πρωτοπαπά έφερε για πρώτη φορά τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (4-8 στα 2:26 του γ'οκταλεπτου) με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Από εκείνο το σημείο η εθνική έπαιξε για να κρατήσει το αποτέλεσμα και αν το παιχνίδι κρατούσε παραπάνω, ίσως και να το πλήρωνε. Ένα λεπτό πριν από το φινάλε η Κοκιέρε διαμόρφωσε το 8-7 υπέρ της Ελλάδας. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και η εθνική νεανίδων πανηγύρισε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-4, 1-3, 2-0

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΙΤΑΛΙΑ (Π.Ζίζα): Μπαντσέλι, Κοκιέρε 5, Πρέστα, Ριτσιόλι, Σιμονέτι, Μίλο, Πικότσι, Ντε Ματζίστρις, Φορέστα 1, Εσπόζιτο, Αλταμούρα 1, Κουατρίνι, Σκιλάσι.
ΕΛΛΑΔΑ (Σ.Λέανδρος): Σταματοπούλου, Πρωτοπαπά 3, Δουρέκα, Ελευθεριάδου 2, Ελληνιάδη, Λούδη, Καλογεράκου, Πλευρίτου 2, Λογοθέτη, Πάτρα 2, Μαυρωτά, Σαφέτη, Σωτηρέλη.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...