Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ STARVOLLEY ACADEMY


Είναι εμφανής, δεδομένη και κοινή πεποίθηση της πλειοψηφίας των αθλητικών σωματείων ότι είναι πλέον επείγουσα η ανάγκη αλλαγών σε επίπεδο αθλητικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων ώστε να αντανακλά τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και κυρίως τα πραγματικά δεδομένα της σημερινής εποχής.
Οσο αυτό ΔΕΝ είναι εφικτό σε κεντρικό επίπεδο, είναι «ευχής έργον» να υπάρχει η δυνατότητα ανεξάρτητων δράσεων απο αθλητικά σωματεία τα οποία είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να υλοποιούν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο βιωσιμότητας και ανάπτυξης σε θέματα υποδομών.
Οι πολλές, σημαντικές (και συχνά δραματικές) αλλαγές σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, επέδρασαν δυστυχώς καταλυτικά και με έντονα αρνητικό τρόπο και στον αθλητισμό. Είναι αλήθεια ότι το εγχείρημα που επιχειρούμε εμπεριέχει ένα σημαντικό βαθμό ρίσκου αλλά η δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία και η διαμόρφωση της κοινωνικής πραγματικότητας η οποία επηρρέασε με έντονα αρνητικό τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καλεί και προσκαλεί για ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο αθλητικής και κοινωνικής υποστήριξης των νεαρών αθλητών και αθλητριών και επιβάλλει διαφορετικές  προτεραιότητες, έναν καινούριο τρόπο οργάνωσης και κυρίως ένα νέο τρόπο λειτουργίας.
 
ΟΡΑΜΑ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ STAR VOLLEY
H δημιουργία της καλύτερης αναπτυξιακής Ακαδημίας Volley σε μία στρατηγικά επιλεγμένη περιοχή της Αττικής με τις πλέον ποιοτικές και απαιτητικές αναπτυξιακές προδιαγραφές στο χώρο του ερασιτεχνικού volley στην Ελλάδα.

  
Με πολύ απλά λόγια θα θεωρήσουμε ότι το εγχειρημα αυτό έχει πετύχει το σκοπό του όταν καταξιωθεί στη συνείδηση των αθλητών και αθλητριών και των οικογενειών τους ως μία "Πρότυπη Αθλητική Ακαδημία Αριστείας" τόσο στον αθλητικό όσο και στον κοινωνικό τομέα η οποία συνεισφέρει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των αθλητών και αθλητριών και την κοινωνική ενσωμάτωση και ανάδειξή τους στις απαιτητικές συνθήκες και καταστάσεις της Ελληνικής κοινωνική πραγματικότητας.

"Οι πρωταθλητές δεν φτιάχνονται στα γυμναστήρια. Οι πρωταθλητές γίνονται από κάτι που έχουν βαθιά μέσα τους. Μια επιθυμία, ένα όνειρο, ένα όραμα".
Μωχάμεντ Άλι, 1942-, Αμερικανός πυγμάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...