Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΩΝ 3 ΜΕΤΡΩΝ

Kατάργηση της γραμμής των 3 μέτρων
 
 Σε μια κίνηση που θα αλλάξει το βόλεϊ προχωράει από ότι φαίνεται η FIVB.
 Τα νέα σίγουρα πέφτουν σαν κεραυνός στο μικρόκοσμο του βόλεϊ. Η FIVB προχωράει στην κατάργηση της γραμμής των 3 μέτρων. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από τη σεζόν 2018-2019.
Σκοπός του μέτρου είναι να αλλάξει τον τρόπο που παίζεται το βόλεϊ που αυτή τη στιγμή στηρίζεται περισσότερο στα σωματικά προσόντα των ανδρών και γι’ αυτό η γραμμή των 3 μέτρων θα μεταφερθεί στα 4. Για να ενισχυθεί η επίθεση στις γυναίκες, η γραμμή των 3 μέτρων περιορίζεται στα 2 και έτσι δε θα είναι δυνατόν το τριπλό μπλοκ πλεον.
«Το ανδρικό βόλεϊ βασίζεται πάρα πολύ στα σωματικά προσόντα, και δεν εξυπηρετεί το θέαμα. Έτσι η ιδέα είναι να προωθηθεί η αμυντική δύναμη αντί της επιθετικής,» εξηγεί αξιωματούχος της FIVB. «Όσον αφορά το γυναικείο βόλεϊ, αυτό το μέτρο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, αλλά η FIVB υπολόγισε ότι όσο πιο κοντά σε αυτή τη γραμμή τοσο χρειάζεσαι μεγαλύτερη επιθετική ποικιλία, και επιτρέπει στις δύο παίκτριες πίσω να έχουν πιο σημαντικό αντίκτυπο.
Πως θα επηρεάσει ο κανόνας τα ερασιτεχνικά; «Θα βοηθήσει πολύ στις πίσω γραμμές και θα πρέπει να βασίζεται πολύ στην άμυνα.»
greekvolley.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...