Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

volleyplanet.gr: Επενδύει στις υποδομές η Δραπετσώνα

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ:   

  • STAR VOLLEY-VASIKH
    SPANOS-STAR VOLLEY
    Την συνεργασία τους σε θέματα ακαδημιών επισημοποίησαν Δραπετσώνα και Star Volley Academy με τις δύο πλευρές να παρουσιάζουν το πρόγραμμα λειτουργίας των ακαδημιών δηλώνοντας αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την μεταξύ τους συμφωνία.
    Την λειτουργία των Ακαδημιών της σε νέα εποχή, με οργάνωση και τεχνογνωσία βάζει πλέον η Δραπετσώνα έπειτα από την συνεργασία που ξεκίνησε με την Star Volley Academy.
    Ο χώρος των ακαδημιών και κυρίως ο τρόπος λειτουργίας του είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στο Ελληνικό βόλεϊ που για πολλές ομάδες είναι ένα στοίχημα. Για αρκετές και με τον τρόπο που δουλεύουν ουσιαστικά είναι ένα… χαμένο στοίχημα, ωστόσο η Δραπετσώνα Βόλεϊ-αντιλαμβανόμενη τις απαιτήσεις των καιρών – φρόντισε να «επενδύσει» σε αυτές  και μάλιστα να τις αναβαθμίσει ευελπιστώντας σε βάθος χρόνου να έχει πολλαπλά οφέλη.
    STAR VOLLEY-DRAPETSONA
    Η Star Volley Academy και ο διευθυντής της Βασίλης Τζώρτζης με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα λειτουργίας Ακαδημιών που είναι αποτέλεσμα  μελέτης αντίστοιχων προγραμμάτων από Αμερική και Ευρώπη, διαθέτοντας την απαιτούμενη οργάνωση και κυρίως τεχνογνωσία, υλικοτεχνική υποστήριξη , μέσω της Δραπετσώνας βόλεϊ ξεκινά ουσιαστικά το πιλοτικό της πρόγραμμα και αισιοδοξεί να φέρει κάτι νέο στον τομέα των ακαδημιών.
     
     
    Στην επίσημη συνέντευξη τύπου της συνεργασίας των δύο πλευρών το παρών μεταξύ άλλων έδωναν ο  Γενικός Γραμματέας της ΕΣΠΕΔΑ και μέλος ΔΣ της ΕΟΠΕ, Νεκτάριος Χαλβατζής, ο πρόεδρου της ΟΔΒΕ Σταύρος Μαυρικίδης, ο Διευθυντής του ΠΑΣΑΠ Βασίλης Μηνούδης, καθώς και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργος Σπανός ο οποίος και ενισχύει χορηγικά μέσω της ΕΤΕΚΑ το πρόγραμμα  της Star Volley Academy.
    Κογκαλίδης : «Υψηλότερους στόχους μέσα από την συνεργασία»
    Ο πρόεδρος της Δραπετσώνα βόλεϊ  μιλώντας στο Volleyplanet εμφανίστηκε αισιόδοξος για την συνεργασία που βάζει την ομάδα του  σε άλλη τροχιά και υπογράμμισε πως με την Star Volley Academy στόχος των Ακαδημιών είναι στο άμεσο μέλλον είναι να διεκδικήσουν καλύτερα αποτελέσματα από ότι τα προηγούμενα χρόνια…
    Ο Γιώργος Κογκαλίδης για την έναρξη της συνεργασίας του με την Star Volley Academy τόνισε «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που ευοδώθηκε αυτή η συνεργασία με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι από τους λίγους που έχω ξεχωρίσει από τον χώρο του ερασιτεχνικού βόλεϊ και ήθελα διακαώς μια συνεργασία μαζί του.
    Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε πέρσι, συμφωνήθηκε φέτος και ξεκινάμε από αυτή τη χρονιά μέσω της Star Volley Academy και της Δραπετσώνας Βόλεϊ.
    Από αυτή τη συνεργασία ευελπιστώ μια μέγιστη τεχνογνωσία που θα παρουσιαστεί και θα δοθεί στην Δραπετσώνα, τεχνικό εξοπλισμό, marketing  και management και γενικά όσα παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.
    Ευελπιστώ πως μέσα από αυτή την συνεργασία η Δραπετσώνα θα  αυξήσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των Ακαδημιών της αλλά και θα έχουμε περισσότερο ανταγωνιστικές ομάδες και θα διεκδικήσουμε υψηλότερους στόχους από ότι φέτος.
    Σε αγωνιστικό επίπεδο πως μεταφράζεται αυτή η συνεργασία. Ο κος. Τζώρτης ανέφερε ένα χρονοδιάγραμμα 3ετίας.
    «Σε αγωνιστικό επίπεδο έχουμε βάλει στόχο το πολύ σε 3 χρόνια να διεκδικούμε με μεγάλες αξιώσεις τα πρωταθλήματα υποδομών όπου συμμετέχουμε. Εφήβων, νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων,  και παμπαίδων».
    Και σε βάθος χρόνου υποθέτω να στελεχωθεί τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδα με δικά της παιδιά.
    «Σαφώς. Έτσι και αλλιώς η Δραπετσώνα στην ανδρική ομάδα και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια έχουμε έναν μικρό μέσο όρο ηλικίας, αλλά και ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό γηγενών παικτών στην 12άδα. Όλα αυτά τα χρόνια, στα 13 χρόνια, πάνω από το 80% κάθε χρόνο έχουμε γηγενής παίκτες στην ομάδα μας και κυρίως μικρούς σε ηλικία. Εξακολουθούμε να έχουμε μικρούς με τον μ.ο. ηλικίας να είναι στα 20 χρόνια. Αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει».
    Ποια ακριβώς σχέση θα διέπει αυτή την συνεργασία. Δεν μιλάμε για εκχώρηση ακαδημιών, αλλά για ένα πλάνο ενίσχυσής τους.
    STAR VOLLEY - PAROYSIASH«Η συνεργασία είναι σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών. Δεν έχει να πάνε παιδιά σε κάποια άλλη ακαδημία. Είναι παροχή γνώσεων, τεχνογνωσίας. Συμπληρωματικά πάντα πάνω στο τεχνοκρατικό κομμάτι των ακαδημιών της Δραπετσώνας».

    Τζώρτζης : «Υποδομές με τεχνογνωσία και οργάνωση»

    Έτοιμος να υλοποιήσει στην Δραπετσώνα βόλεϊ το φιλόδοξο εγχείρημά του είναι ο διευθυντής της πρότυπης ακαδημίας Βασίλης Τζώρτζης ο οποίος και παρουσίασε προς όλους την Star Volley Academy. Την φιλοσοφία της, τις φιλοδοξίες της, το πρόγραμμά της και τους στόχους της έχοντας ως σύνθημα το «Σκέψου το τέλος του δρόμου» – «Σκέψου το αποτέλεσμα».
    Μιλώντας στο Volleyplanet o Βασίλης Τζώρτζης υπογράμμισε «Είναι η πλέον η έναρξη του εγχειρήματος της πρότυπης Ακαδημίας με την Δραπετσώνα στην περιοχή της Αττικής που φέτος θα είναι η μοναδική ομάδα που θα συνεργαστούμε και θα πάμε μαζί για να τρέξουμε ένα 3ετές πρόγραμμα ανάπτυξη του βόλεϊ. Έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα στο κομμάτι των υποδομών και νομίζω είναι πολύ ενδιαφέρων να τα κάνουμε συγκροτημένα και σε ένα συμφωνημένο πλαίσιο».
    Ποιες θα είναι οι σχέσεις που θα διέπουν την συνεργασία σας με την Δραπετσώνα και ουσιαστικά ποιο θα είναι όφελος της Star Volley Academy.
    «Είναι ξεκάθαρες οι σχέσεις. Κατ αρχήν είναι ένα φιλικό σωματείο, με την διοίκηση της  Δραπετσώνας  είμαστε φίλοι χρόνια, είμαστε στον χώρο του αθλητισμού χρόνια, αλλά αυτό δεν φθάνει από μόνο του για να πετύχει ένα εγχείρημα. Δεν έχουμε καμία ανάμειξη με την διοίκηση του συλλόγου, όπως και η διοίκηση του συλλόγου δεν μπαίνει στο κομμάτι της Οργανωτικής διάρθρωσης. Οι Ακαδημίες παραμένουν στον σύλλογο. Δεν θα μπορούσαν να εκχωρηθούν ποτέ σε κάποιον.
    Απλά έρχεται ο τρίτος αν θα μπορούσαμε να πούμε, ο φίλος, ο υποστηρικτής με μια τεχνογνωσία και εξοπλισμό που διαθέτει και βάση ενός συμφωνημένου προγράμματος με πάρα πολύ σαφή στόχο. Όχι να υποκαταστήσει, αλλά να υποστηρίξει».
    Σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχει και κάποιο χορηγικό πλάνο προς την ομάδα ή ομάδες για να καλυφθεί το κόστος από αυτό το εγχείρημα;
    «Η μεγάλη πρόκληση είναι να μην μεταφέρουμε στον γονιό το κόστος των παροχών. Είναι απίστευτα εύκολα να φθάσεις σε ένα εξωπραγματικό κόστος συνδρομής δίνοντας ένα Α ή Β ποσό. Δεν θα μπορούσε ποτέ να τα δώσει, ειδικά τώρα. Αν όμως μέσα από χορηγίες τις οποίες διατεθεί στον σύλλογο για να  είναι ξεκάθαρο κρατάς το ίδιο αντίτιμο που είχες σαν σύλλογος (καμία οικονομική συνεργασία πέραν αυτού), τότε κάνουμε κάτι καλό.
    Στην παρούσα φάση με την Δραπετσώνα επειδή είναι και εναρκτήρια συνεργασία μας και η εκτόξευση του εγχειρήματος μας δεν θα υπάρξει καμία απολύτως οικονομική συνεργασία.  Προφανώς δεν αποκλείω το εγχείρημα μόλις μεγαλώσει να υπάρξει μια μορφή οικονομικής συνεργασίας ανταποδοτικής. Δηλαδή να επαναεπενδυθεί στην Ακαδημία το ποσό της υπερβάλλουσας οικονομικής μονάδας που θα προκύψει για να επενδυθεί εκ νέου σε εξοπλισμό, σε  διαδικασίες, σε ταξίδια  με όφελος πάλι των Ακαδημιών. Αλλά θα είναι πολλές περισσότερες οι ομάδες».
    Για εσάς αυτό το εγχείρημα με την Δραπετσώνα αποτελεί ένα στοίχημα που αν πετύχει θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη εφαρμογή και με άλλες ομάδες;
    «Το πλάνο μας για φέτος ήταν 2 ομάδες μάξιμουμ στην Αττική. Δεν καταφέραμε να βρούμε την 2η ομάδα. Υπήρξαν 11 σύλλογοι με τους οποίος μιλήσαμε. Θεωρήσαμε πως ήμασταν πιο κοντά σε φιλοσοφία, για ακαδημίες, για αθλητικούς χώρους, αλλά κυρίως για συμφωνημένους στόχος με την Δραπετσώνα. Δεν αποκλείω τον επόμενο χρόνο να έχουμε την 2η ομάδα στην Αττική και 3 ή 4 ομάδες το πολύ στην υπόλοιπη Ελλάδα στα επόμενα 3 χρόνια».
    Μιλήσατε για στόχους. Για εσάς ποια θα είναι η επιτυχία;
    «Το πετυχημένο πλάνο για εμάς θα είναι κάποια στιγμή όλοι οι συνάδερφοι να έρθουν να μας πούνε «Διαπιστώνουμε πως οι Ακαδημίες παίζουν καλό βόλεϊ». Μόλις το ακούσουμε αυτό θα ξέρουμε ότι ένα μεγάλο μέρος των στόχων θα έχουν επιτευχθεί. Αλλά αυτό θέλουμε να είναι ορατό. Όχι από τους ανθρώπους του χώρου (δημοσιογράφους, η τεχνικά επιτελεία) αλλά από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ιδιαίτερα πράγματα και να λένε «αυτή η ομάδα παίζει καλύτερο βόλεϊ».
    Θέλουμε να εγκαταστήσουμε ένα Πρότυπο Σχολείο Αριστείας. Μην παρεξηγηθεί η έκφραση, γιατί το τελευταίο καιρό έχει παρεξηγηθεί κάτι τέτοιο. Αριστείο σε αυτό που κάνουμε. Σε ηθικό, κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο. Όσο το δυνατόν παραπάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...