Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ 1ους ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ


Πετρούνιας
Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα (είχε προηγηθεί και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μομπελιέ) στέφτηκε ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρωταθλητής μας στους κρίκους, χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού, δίνοντας ένα ρεσιτάλ στους κρίκους, και αφήνοντας αρκετά πίσω τους αντιπάλους τους.
«Είναι πολύ σημαντική στιγμή, που νομίζω ότι την περίμενα, αλλά πρέπει πρώτα να νικήσεις τους δαίμονές σου, την ώρα που ανεβαίνεις στους κρίκους. Αγωνιζόμουν τελευταίος και αυτό άλλοτε σε τσιτώνει, άλλοτε σε χαλαρώνει. Προσωπικά ήμουν σε μια κατάσταση ενδιάμεση αλλά μάλλον με χαλάρωσε καθώς είχα δει το βασικό μου αντίπαλο, τον Ουκρανό Ραντιβιλοβ να κάνει ένα σημαντικό λάθος στην έξοδο και απλά έπρεπε να βγάλω το πρόγραμμά μου» τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας που παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου.
ΠετρουνιαςΠέταξε την ανθοδέσμη στην κερκίδα, η οποία έγινε ανάρπαστη, ενώ το αναμνηστικό αληθινό ρόδι που δίνουν οι διοργανωτές έφυγε προς τα κάτω και έσπασε πάνω στο χαλί. Γούρι, πολύ γούρι για τον Λευτέρη που αφιέρωσε το μετάλλιο στην Ελλάδα που αντιστέκεται: «Αυτό το μετάλλιο πάνω απ’ όλα το αφιερώνω στην Ελλάδα μας, η οποία δοκιμάζεται αλλά αντιστέκεται» και φυσικά δεν ξέχασε τους δικούς του ανθρώπους: «Πάνω απ’ όλα τους γονείς μου που θέλω να τους αφιερώσω το μετάλλιο, φυσικά τον προπονητή μου που χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ, αλλά και τον γιατρό και τους φυσικοθεραπευτές για όλη τη βοήθεια» τόνισε ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας που εκτέλεσε με μαεστρία το – με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, 6800 – πρόγραμμά του φτάνοντας με εντυπωσιακό τρόπο στο χρυσό.
Πλέον ο μεγάλος στόχος του άρχοντα των δαχτυλιδιών (κρίκων) είναι να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. «Πράγματι αυτός είναι ο στόχος και το κλίμα εδώ στο Μπακού, με το χωριό των αθλητών και όλη αυτή τη γιορτή σε βάζει λίγο σε ρυθμό Ολυμπιακών Αγώνων. Ελπίζω να το ζήσω από κοντά».
sportsland.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...