Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

parapolitika.gr: Χέρι-χέρι Star Volley Academy και Δ.Α.Σ. Δραπετσώνα!

Χέρι-χέρι Star Volley Academy και Δ.Α.Σ. Δραπετσώνα! - Κεντρική Εικόνα
Προγράμματα χορηγίας με οικονομική ενίσχυση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε η Πρότυπη Ακαδημία "Star Volley Academy" και η ομάδα πετοσφαίρισης του Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας, με τη συνεργασία που θεσπίστηκε ανάμεσα στους δύο φορείς για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας!
Στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στον κινηματογράφο "ODEON" στη Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού, ο Διευθυντής της Πρότυπης Ακαδημίας, Βασίλης Τζώρτζης, και ο Γ.Γ. του Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας, Γιώργος Κογκαλίδης, παρουσίασαν ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, το οποίο θέτει σε προτεραιότητα το ερασιτεχνικό βόλλεϋ και τα τμήματα υποδομών των συλλόγων.
Πρόκειται για μια πρωτοπορειακή κίνηση, καθώς πραγματεύεται προγράμματα επιχορήγησης, παροχής σύγχρονου εξοπλισμού ένδυσης και προπόνησης από τις Η.Π.Α., όπως και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης! Με 3ετές πλάνο σχεδιασμού και προγραμματισμού σε πρώτη φάση, στόχος είναι η ανάταση και επιστροφή της ελληνικής πετοσφαίρισης στις επιτυχίες του παρελθόντος. Κάτι που για να επιτευχθεί, ειδικά σε καιρούς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης, πρέπει να δοθεί προσοχή και στήριξη στη νέα γενιά, έτσι ώστε να μην σταματήσει η παραγωγή και η εξέλιξη του "νέου αίματος" στο άθλημα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Τζώρτζης σχετικά με την οικονομική αυτοτέλεια της Ακαδημίας και τον αναπτυξιακό της προσανατολισμό: "Είναι εμφανής, δεδομένη και κοινή πεποίθηση της πλειοψηφίας των αθλητικών σωματείων, ότι αποτελεί πλέον επείγουσα ανάγκη η αλλαγή του επιπέδου αθλητικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων, ώστε να αντανακλά τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και κυρίως τα πραγματικά δεδομένα της σημερινής εποχής. Όσο αυτό δεν είναι εφικτό σε κεντρικό επίπεδο, είναι "ευχής έργον" να υπάρχει η δυνατότητα ανεξάρτητων δράσεων από αθλητικά σωματεία, τα οποία είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να υλοποιούν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο βιωσιμότητας και ανάπτυξης σε θέματα υποδομών. Αθλητικός σχεδιασμός σημαίνει δημιουργία στρατηγικής πρότασης και προγραμματισμένη πορεία στήριξης του αθλητικού δυναμικού, του τεχνικού επιτελείου και των συνεργατών τους, των αθλητριών και αθλητών, μέσα από ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα ανάπτυξης".
Στο ερώτημα, κατά πόσο μπορεί να πάρει σάρκα και οστά ένα τέτοιο όραμα, τη στιγμή που τα πάντα στην Ελλάδα υπολειτουργούν, ο Βασίλης Τζώρτζης υπογράμμισε: "Αν δεν μπορεί να γίνει ούτε σήμερα, ούτε αύριο,τότε πότε; Οι πολλές, σημαντικές και συχνά δραματικές αλλαγές σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, επέδρασαν δυστυχώς καταλυτικά και με έντονα αρνητικό τρόπο και στον αθλητισμό. Είναι αλήθεια ότι το εγχείρημα που επιχειρούμε εμπεριέχει ένα σημαντικό βαθμό ρίσκου, αλλά η δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία και η διαμόρφωση της κοινωνικής πραγματικότητας, η οποία επηρρέασε με έντονα αρνητικό τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καλεί και προσκαλεί για ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο αθλητικής και κοινωνικής υποστήριξης των νεαρών αθλητών και αθλητριών και επιβάλλει διαφορετικές  προτεραιότητες. Έναν καινούριο τρόπο οργάνωσης και κυρίως ένα νέο τρόπο λειτουργίας". 
Εντύπωση προκάλεσε μια ακόμη καινοτομία αυτής της συνεργασίας, με την ηλεκτρονική καρτέλα των αθλητών. Μια πρωτοπορειακή εφαρμογή που ακόμη δεν έχει μπει στην καθημερινότητα των παραγόντων του ελληνικού βόλλεϋ. Πρόκειται για ένα λογισμικό καταγραφής δεδομένων των αθλητών, από τη πρώτη στιγμή που πατούν παρκέ και μαθαίνουν τα μυστικά του αθλήματος. Ένα μηχανογραφικό σύστημα το οποία αναμένεται να βοηθήσει στο σωστό "φιλτράρισμα" των πετοσφαιριστών, χωρίς διακρίσεις και αδικίες.

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
H δημιουργία της καλύτερης αναπτυξιακής Ακαδημίας Volley σε μία στρατηγικά επιλεγμένη περιοχή της Αττικής, με τις πλέον ποιοτικές και απαιτητικές αναπτυξιακές προδιαγραφές στο χώρο του ερασιτεχνικού volley στην Ελλάδα, αποτελεί το κριτήριο επιλογής, σύμφωνα με τον κ. Τζώρτζη. "Είμαστε ευτυχείς και περήφανοι για την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με έναν ιστορικό αθλητικό σύλλογο το Δ.Α.Σ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό αναπτυξιακό αθλητικό όραμα και αμοιβαία δεσμευόμαστε σε βάθος χρόνου, για τη λειτουργία μιας από τις ποιοτικότερες Αναπτυξιακές Ακαδημίες Volley στην Ελλάδα, σε μια περιοχή που αποδεδειγμένα αγαπάει και υποστηρίζει το ερασιτεχνικό βόλλεϋ", και συνεχίζει "αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, είναι ότι η Ακαδημία δεν θα ανακατευτεί με τον προπονητικό και διοικητικό τομέα του εκάστοτε συλλόγου. Η επιλογή με το σωματείο που θα συνάψουμε συνεργασία απαιτούν κάποια στάνταρ, όπως τη φιλοδοξία, την αποφασιστικότητα, τον προγραμματισμό, την οργάνωση και τα επαγγελματικά πρότυπα με σκοπό τη συστηματική ανάπτυξη των νεαρών αθλητών και αθλητριών του συλλόγου και την ανάδειξη του σε πανελλήνιο επίπεδο. Όλες αυτές τις προδιαγραφές τις πληρεί ο Δ.Α.Σ. Δραπετσώνα και με το παραπάνω. Μια ομάδα-οικογένεια με καταξιωμένο έμψυχο δυναμικό".
Στη συνέχεια, κ. Κογκαλίδης απέδωσε με παραστατικότητα τη ζοφερή πραγματικότητα της ελληνικής πετοσφαίρισης, τονίζοντας τα εξής: "Είναι ακατανόητο το γεγονός να ζητάς από τους γονείς ενός παιδιού, που τις περισσότερες φορές είναι και οι δύο άνεργοι, να πληρώνουν 70-100 ευρώ τη συνδρομή του παιδιού τους στον σύλλογο, όταν δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Κάπως έτσι αναγκάζονται να βγάλουν τα παιδιά τους από τα γήπεδα και μοιραία σταματά η δημιουργία νέων φουρνιών που θα κρατούσαν το ελληνικό βόλλεϋ στα δεδομένα που το είχαμε συνηθίσει. Φιλοσοφία μας είναι να κάνουμε το παιδί πρώτα καλό άνθρωπο στη κοινωνία και μετά καλό αθλητή. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές μας. Τους καλούς επιλέγουμε να τους τοποθετούμε στα μικρά κλιμάκια, καθώς είναι πολύ σημαντικό ο προπονητής να κατέχει και τη φύση του παιδαγωγού".
Επίσης, Τζώρτζης και Κογκαλίδης ανακοίνωσαν τη συγκρότηση ευρωπαϊκών αποστολών σε μεγάλα ανταγωνιστικά τουρνουά και καμπ σε Γερμανία, Πολωνία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία Βουλγαρία και Τουρκία, αλλά και τη προοπτική να διοργανωθεί κάτι αντίστοιχο και στην Ελλάδα. Φυσικά επιλεγμένοι αγώνες το μήνα, συμπεριλαμβανομένου και το Πρωτάθλημα, θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω live streaming στο επίσημο κανάλι του Δ.Α.Σ. Δραπετσώνα στο youtube.
Στο τέλος οι κ.κ. Τζώρτζης και Κογκαλίδης επεσήμαναν τον κοινωνικό χαρακτήρα του όλου εγχειρήματος, αφού εκτός από χρηματική και ιατρική κάλυψη, θα δοθούν υποτροφίες, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί τράπεζα αίματος και σειρά φιλανθρωπικών οργανώσεων.
Στη συνέντευξη Τύπου τίμησαν με τη παρουσία τους ο κ. Σπανός, ο κ. Χρυσός, καθώς και άνθρωποι από τον χώρο της ελληνικής πετοσφαίρισης.

Ο Διευθυντής της Πρότυπης Ακαδημίας, Βασίλης Τζώρτζης, και ο Γ.Γ. του Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας, Γιώργος Κογκαλίδης.


Γιάννης Κούζηλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...