Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

volleynews.gr: Star Volley Academy και Δραπετσώνα οδηγούν το βόλεϊ στο μέλλον

Star Volley Academy και Δραπετσώνα οδηγούν το βόλεϊ στο μέλλον
  Παρουσία πολλών ανθρώπων του βόλεϊ πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για να ανακοινωθεί μια σημαντική προσπάθεια που επιχειρείται με τη συνεργασία του Star Volley Academy με την ομάδα της Δραπετσώνας. Μια συνεργασία που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία των ακαδημιών του συλλόγου. 

Στην αίθουσα του 6ου ορόφου του κινηματογράφο "ODEON" στη Λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού, ο Διευθυντής της Πρότυπης Ακαδημίας, Βασίλης Τζώρτζης, και ο Γ.Γ. του Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας, Γιώργος Κογκαλίδης, παρουσίασαν ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, που έχει σκοπό να προσδώσει έναν επαγγελματισμό στην οργάνωση των υποδομών του συλλόγου.

Μέσω χορηγιών, η Ακαδημία φιλοδοξεί να παρέχει σε προπονητές και αθλητές, σύγχρονο εξοπλισμό προπόνησης, ιατρική κάλυψη, αλλά και εμπειρίες μέσω συμμετοχών σε διεθνή τουρνουά.

Στόχος είναι η βελτίωση των αθλητών και κατ' επέκταση του επιπέδου του ελληνικού βόλεϊ, κάτι που θα επιτευχθεί αν υπάρξει μαζικότητα και ενιαία επαγγελματική φιλοσοφία ανάμεσα στους συλλόγους.

O κ. Τζώρτζης σχετικά με την οικονομική αυτοτέλεια της Ακαδημίας και τον αναπτυξιακό της προσανατολισμό ανέφερε: "Είναι εμφανής, δεδομένη και κοινή πεποίθηση της πλειοψηφίας των αθλητικών σωματείων, ότι αποτελεί πλέον επείγουσα ανάγκη η αλλαγή του επιπέδου αθλητικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων, ώστε να αντανακλά τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και κυρίως τα πραγματικά δεδομένα της σημερινής εποχής. Όσο αυτό δεν είναι εφικτό σε κεντρικό επίπεδο, είναι "ευχής έργον" να υπάρχει η δυνατότητα ανεξάρτητων δράσεων από αθλητικά σωματεία, τα οποία είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να υλοποιούν ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο βιωσιμότητας και ανάπτυξης σε θέματα υποδομών. Αθλητικός σχεδιασμός σημαίνει δημιουργία στρατηγικής πρότασης και προγραμματισμένη πορεία στήριξης του αθλητικού δυναμικού, του τεχνικού επιτελείου και των συνεργατών τους, των αθλητριών και αθλητών, μέσα από ένα ολοκληρωμένο επιστημονικό πρόγραμμα ανάπτυξης".

"Αν δεν μπορεί να γίνει ούτε σήμερα, ούτε αύριο, τότε πότε; Οι πολλές, σημαντικές και συχνά δραματικές αλλαγές σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, επέδρασαν δυστυχώς καταλυτικά και με έντονα αρνητικό τρόπο και στον αθλητισμό. Είναι αλήθεια ότι το εγχείρημα που επιχειρούμε εμπεριέχει ένα σημαντικό βαθμό ρίσκου, αλλά η δυσμενέστατη οικονομική συγκυρία και η διαμόρφωση της κοινωνικής πραγματικότητας, η οποία επηρρέασε με έντονα αρνητικό τρόπο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καλεί και προσκαλεί για ένα νέο ολοκληρωμένο σχέδιο αθλητικής και κοινωνικής υποστήριξης των νεαρών αθλητών και αθλητριών και επιβάλλει διαφορετικές προτεραιότητες. Έναν καινούριο τρόπο οργάνωσης και κυρίως ένα νέο τρόπο λειτουργίας".

Η πιο σπουδαία πρωτοβουλία του Star Volley Academy και της Δραπετσώνας έχει να κάνει με τη δημιουργία ηλεκτρονικής καρτέλας αθλητή. Εκεί θα καταγράφεται η πρόοδος των αθλητών από την πρώτη στιγμή που έρχεται στο γήπεδο.


«Η Δραπετσώνα αγαπάει το βόλεϊ»

Για την συνεργασία με την Δραπετσώνα ο κύριος Τζώρζης είπε: «Είμαστε ευτυχείς και περήφανοι για την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με έναν ιστορικό αθλητικό σύλλογο το Δ.Α.Σ. Δραπετσώνας, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινό αναπτυξιακό αθλητικό όραμα και αμοιβαία δεσμευόμαστε σε βάθος χρόνου, για τη λειτουργία μιας από τις ποιοτικότερες Αναπτυξιακές Ακαδημίες Volley στην Ελλάδα, σε μια περιοχή που αποδεδειγμένα αγαπάει και υποστηρίζει το ερασιτεχνικό βόλλεϋ", και συνεχίζει "αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι, είναι ότι η Ακαδημία δεν θα ανακατευτεί με τον προπονητικό και διοικητικό τομέα του εκάστοτε συλλόγου. Η επιλογή με το σωματείο που θα συνάψουμε συνεργασία απαιτούν κάποια στάνταρ, όπως τη φιλοδοξία, την αποφασιστικότητα, τον προγραμματισμό, την οργάνωση και τα επαγγελματικά πρότυπα με σκοπό τη συστηματική ανάπτυξη των νεαρών αθλητών και αθλητριών του συλλόγου και την ανάδειξη του σε πανελλήνιο επίπεδο. Όλες αυτές τις προδιαγραφές τις πληρεί ο Δ.Α.Σ. Δραπετσώνα και με το παραπάνω. Μια ομάδα-οικογένεια με καταξιωμένο έμψυχο δυναμικό".

Στη συνέχεια, ο κ. Κογκαλίδης αναφέρθηκε για τη δυσκολία των γονέων να πληρώσουν την συνδρομή στους συλλόγους προκειμένου το παιδί να κάνει αθλητισμό: "Είναι ακατανόητο το γεγονός να ζητάς από τους γονείς ενός παιδιού, που τις περισσότερες φορές είναι και οι δύο άνεργοι, να πληρώνουν 70-100 ευρώ τη συνδρομή του παιδιού τους στον σύλλογο, όταν δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Κάπως έτσι αναγκάζονται να βγάλουν τα παιδιά τους από τα γήπεδα και μοιραία σταματά η δημιουργία νέων φουρνιών που θα κρατούσαν το ελληνικό βόλλεϋ στα δεδομένα που το είχαμε συνηθίσει. Φιλοσοφία μας είναι να κάνουμε το παιδί πρώτα καλό άνθρωπο στη κοινωνία και μετά καλό αθλητή. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές μας. Τους καλούς επιλέγουμε να τους τοποθετούμε στα μικρά κλιμάκια, καθώς είναι πολύ σημαντικό ο προπονητής να κατέχει και τη φύση του παιδαγωγού".

Η παρουσίαση τελείωσε την αναγγελία του στόχου της συμμετοχής των τμημάτων της Δραπετσώνας σε διεθνή τουρνουά, τα οποία ίσως μπορέσει και να φιλοξενήσει. Έγινε επίσης αναφορά για την κάλυψη αγώνων του συλλόγου με Live Streaming, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και τις υποτροφίες σε αθλητικά σχολεία στο εξωτερικό.

Στη συνέντευξη Τύπου τίμησαν με τη παρουσία τους ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργου Σπανός, ο κ. Χρυσός από την Εθνική Ασφαλιστική, καθώς και άνθρωποι από τον χώρο της ελληνικής πετοσφαίρισης, όπως ο διευθυντής του ΠΑΣΑΠ, Βασίλης Μηνούδης, ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ, Σταύρος Μαυρικίδης, πλήθος προπονητών και παραγόντων και ασφαλώς το τεχνικό επιτελείο του ΔΑΣ Δραπετσώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...